Almanya ve BioNTech acil durumlar için aşı sözleşmesi imzaladı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 8:49 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 8:49 pm

Covid-19′ karşı ilk ve en etkili aşıyı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, Almanya ile acil durumlarda aşı üretimi ve tedariki için beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

BioNTech, Almanya Sağlık Bakanlığı ile acil durumlarda mRNA tabanlı aşı üretimi ve tedariki için beş yıllık bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

BioNTech’ten yapılan açıklamada, söz konusu sözleşmenin, Almanya’daki acil durumlarda mRNA aşılarının üretimi ve tedariki dahil olmak üzere salgına hazırlıklı olmayı hedeflediği vurgulandı.

HER YIL EN AZ 80 MİLYON AŞI DOZU

Açıklamada, sözleşmeye göre Almanya’da potansiyel halk sağlığı tehditlerini ele almak için BioNTech’in her yıl en az 80 milyon mRNA tabanlı aşı dozu üretmek üzere üretim yeteneklerini devam ettireceği belirtildi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen BioNTech Mali İşler Direktörü (CFO) Sean Marett, virüs kaynaklı salgınların yıllarca halk sağlığı için tehdit oluşturmaya devam edeceğine ilişkin artan kanıtlar olduğunu vurgulayarak, “Alman hükümetiyle yapılan bu sözleşme, 2027 yılına kadar potansiyel halk sağlığı tehditlerini ele almak için önemli miktarda aşı dozu tedarikini sağlayacak.” ifadesini kullandı.

BioNTech’in açıklamasında, Almanya Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşmanın finansal detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

 

BioNTech net karını açıkladı