Almanya: Salgının henüz başındayız

Yayın tarihi: 25 Mart 2020 Çarşamba 3:00 pm - Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 3:05 pm

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü’nün Başkanı Lothar Wieler, bir basın toplantısı düzenleyerek Almanya’da eyaletler bazında salgının yayılma hızının değişkenlik gösterdiğini belirtti. Wieler, “Henüz daha bu salgının başındayız” dedi.

Wieler, ülkede Covid-19 bulaşanların yaş ortalamasının 45, ölenlerin yaş ortalamasının da 81 olduğunu kaydetti.

Covid-19 hastalarının yüzde 55’nin erkek, yüzde 45’inin de kadın olduğuna dikkati çeken Wieler, vaka ve ölümlerin her geçen gün arttığına vurgu yaptı.

Dünyanın yarısı eve kapandı… İsviçre’de 2 Türk hayatını kaybetti, Avrupa’da bilanço ağırlaştı

 

‘SÜRECİN NASIL İLERLEYECEĞİ BELİRSİZ’

Wieler, “Henüz daha bu salgının başındayız. Sürecin nasıl ilerleyeceği belirsiz. Covid-19 ile savaşmaya henüz yeni başladık” ifadesini kullandı.

Ülkede salgının başından bu yana geniş kapsamlı testlerin yapıldığını aktaran Wieler, şöyle devam etti:

“Sonuç olarak, çok hafif vakaları çok erken teşhis ettik. Düşük seyreden ölüm oranı salgının burada etkili olmadığı anlamına gelmiyor. Beklendiği gibi vaka sayısı artıyor. Şimdi daha disiplinli olmalıyız. Önlemlerin işe yarayıp yaramayacağını ve ne kadar süreceğini söylemek henüz mümkün değil. Durumu her gün yeniden değerlendiriyoruz.”

Ülkede Covid-19’a ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşan yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsüne göre Almanya’da virüs bulaşan kişi sayısı 34 bin 9, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 172.

GÜNDE 22 BİN TEST YAPILIYOR

Almanya’nın koronavirüsle mücadele çabalarında kilit rol oynayan Robert Koch Enstitüsü’nün Başkanı Prof. Dr. Lothar Wieler, her hafta yaklaşık 160 bin örnek üzerinde test yaptıklarını söylemişti. Bu sayı günde 22 binden fazla test yapıldığı anlamına geliyor.

Türkiye’de ise dün 3.952 test yapılmış, 343 yeni tanıyla vaka sayısı 1872’ye yükselmişti. Can kaynı 44’e yükselmişti.