Almanya EURO 2024’e müthiş başladı! 5-1

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 12:07 am - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 12:07 am

Haber: Özlem Aktürk

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı başladı. Açılış maçında ev sahibi Almanya, İskoçya karşı karşıya gelirken, Almanya rakibini 5-1 yendi.

EURO 2024’te ilk maç oynandı. Turnuvanın açılış maçında ev sahibi Almanya ile İskoçya karşı karşıya geldi. Maçı Almanya, 5-1  kazanarak turnuvaya 3 puanla başlamış oldu. Almanya’nın gollerini Wirtz, Musiala, Kai Havertz, Füllkrug ve Emre Can kaydetti. İskoçya’nın tek sayısı ise Rüdiger’in kendi kalesine attığı golle geldi. İskoçya, Porteous’un 44. dakikada kırmızı kart görmesi sonrası maçı 10 kişi tamamladı.

ALMANYA ADETA GÖZDAĞI VERDİ

Almanya maç içinde oldukça etkin oynarken, kupanın adayı olan diğer rakiplerine de adeta gözdağı verdi. İskoçya’nın oyunu ise tribünlerde büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

WIRTZ VE MUSIALA TARİHE GEÇTİ

Florian Wirtz, attığı gol ile birlikte Almanya formasıyla Avrupa Şampiyonası’nda gol atan en genç futbolcu oldu. Aynı maçta gol atan Jamal Musiala’dan Wirtz’den sonraki en genç isim oldu.

Bu sonuçla birlikte Almanya turnuvaya 3 puanla başlarken, İskoçya turnuvanın ilk maçından puansız ayrılmış oldu. Grubun bir sonraki maçında Almanya 19 Haziran Çarşamba günü Macaristan ile karşılaşırken, İskoçya ise aynı gün İsviçre ile mücadele edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ