Almanya‘daki Real Hipermarketleri el değiştiriyor: 10 bin emekçi işini kaybedecek

Yayın tarihi: 16 Ocak 2020 Perşembe 4:02 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2020 Perşembe 4:04 pm

Metro grubuna bağlı Almanya‘nın tanınmış alışveriş merkezlerinden biri olan Real Hipermarketleri x-Bricks‘e satıldı.

Alman Derwesten gazetesinin haberine göre, Metro grubuna bağlı Almanya‘nın tanınmış alışveriş merkezlerinden biri olan Real Hipermarketleri bir Alman-Rus Konsorsiyumu (Ortak Bankacılık Sistemi) olan x-Bricks‘e satıldı.

Almanya’da toplam 277 şubesi olan Real’deki işyeri temsilcisi Klockhaus konuyla ilgili medyaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Bu satışla birlikte 10.000’e yakın çalışanımız işini kaybedecek. Real Hipermarketleri’nde şu an 34.000 e yakın insan çalışıyor. Bu demektirki her üç çalışandan birisi işini kaybedecek işssiz kalacak. 50 ye yakın şubemiz kapanacak Bu tam bir Dramdır Her şubemizde yaklaşık 120 kişi çalışıyor. 6000 emekçi bu nedenle kapı önüne konacak‘‘

Toplam 10.000 emekçi işini kaybedecek

Real’in el değiştirmesiyle işçiler açısından hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirten sendikacılar Düsseldorftaki Lojistik ve IT merkezininde kapatılacağını belirterek 4 bin kişinin bu bölümde çalıştığını bu rakamla birlikte toplam 10 bin Real çalışanının işsizlikle karşı karşıya kalacağını belirttiler.

Almanya‘daki Real Hipermarketleri’nde binlerce Türkiyeli personel de çalışıyor onlarda bu gelişmeden son derece olumsuz etkilenecekler.