Almanya Covid-19 salgını bitti dedirten kararı iptal etti

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 11:24 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 11:25 pm

Almanya, Covid-19’un hastalığına yakalananların karantina zorunluluğunu kaldıracak kararın iptal edilğini açıkladı. Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, kararın salgının bittiğine yönelik yanlış bir izlenim yarattığını dile getirdi.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, başkent Berlin’de basın toplantısı düzenledi. Karl Lauterbach, Covid-19’a yakalananların karantina zorunluluğunu 1 Mayıs’tan itibaren kaldıracak kararın iptal edildiğini açıkladı.

SORUMLULUĞU ALDI

Lauterbach, bu kararın alınmasındaki sorumluluğu kendisinin taşıdığını aktaran Lauterbach, karantinanın zorunlu olmadığına ilişkin kararla salgının bittiği veya virüsün tehlikeli olmadığı yönünde yanlış bir izlenim oluştuğunu dile getirdi.

SALGIN BİTMEDİ

Salgının bitmediğine, Almanya’da vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğuna işaret eden Lauterbach, sağlık dairelerinin iş yükünü azaltmak için bu kararın alındığını anımsattı.

YENİ ÖNERİ GELECEK

Lauterbach, karantina düzenlemelerine ilişkin eyaletlere yeni bir öneri sunacağını belirtti.

Bu önerinin içeriğini de paylaşan Lauterbach, temaslı kişilerin karantinaya girmelerinin “büyük ölçüde gönüllülük esasına dayanacağını”, Covid-19bulaşanların da 5 gün karantinaya girmek zorunda olacağını anlattı.

Lauterbach, bu şekilde temaslı kişileri takip etmek zorunda kalmayacak sağlık dairelerinin iş yükünün azaltılacağını kaydetti.

Bakan Lauterbach, Covid-19 bulaşanlar için karantina zorunluluğunun kaldırılacağını açıklamasının ardından yoğun şekilde eleştirilmişti.

Lauterbach, 4 Nisan’da eyaletlerin sağlık bakanlarıyla karantina uygulamasında yeni bir düzenlemeye gitme konusunda anlaştıklarını ifade etmiş ve 1 Mayıs’tan itibaren Covid-19 bulaşanların ve temaslı kişilerin karantinaya girmelerinin “büyük ölçüde gönüllülük esasına dayanacağını” belirtmişti.

 

Mustafa Sarıgül Almanya’da: Hans’ın canı can da Hasan’ın canı patlıcan mı?