Almanya başbakanı gizli belgeleri evinin çöpüne atmış

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 6:09 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 6:09 pm

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un komşuları çöpler arasında devlete ait olduğu düşünülen gizli belgeler buldu. Scholz, gizli belgeleri çöpe atmakla suçlandı. Belgelerde G7 ülkelerinin liderleri hakkında bilgiler olduğu belirtildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un evinin yakındaki çöpler arasında “gizli belgeler” bulunması ülkede büyük bir tartışmaya sebep oldu.

Sözcü’nün Der Spiegel dergisinden aktardığına göre; Scholz’un komşuları çöpler arasında devlete ait olduğu sanılan bazı gizli belgeler buldu. Scholz ve eşi Britta Ernst’in Potsdam kentinde kaldıkları evde, aralarında G7 zirvesi notlarının da olduğu belgeleri çöpe attığı belirtildi.

BİR BELGEDE ‘GİZLİ BİLGİ’ NOTU

Çöpte bulunan belgeler arasında e-postalar ve konuşma taslakların yanı sıra G7 liderlerinin kısa profil bilgileri de yer alıyor. Bir belgede Dışişleri Bakanlığı’nın “Gizli Bilgi” notu da dikkat çekiyor.

Der Spiegel’in yayımladığı haberin kapağında söz konusu gizli belgelere yer verildi

İSTİFA EDEN İTALYA BAŞBAKANI DRAGHİ’YE: HALKTAN KAÇINIYOR

Duvar’ın aktardığına göre; kısa süre önce istifa eden İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin eşi Maria Cappello’nun fotoğrafının altındaki notta, “Halktan kaçınıyor” yazıyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın eşi Yuko Kishida ise, “Mazda’da sekreter” olarak nitelendiriliyor.

Der Spiegel, bu tür belgelerin çöp kutusuna atılamayacağına ve katı kurallar bulunduğuna dikkat çekti. Haberde, “Sayın Şansölye atık yönetimi konusunda pek başarılı değil. Komşular bulabiliyorsa ajanlar da bulabilir” yorumu dikkat çekti.

Scholz, geçen ay Almanya’da düzenlenen G-7 zirvesine ev sahipliği yapmıştı.

 

Rekor kırıldı! İşte Almanya’da meclise giren Türk kökenli isimler