Almanya Başbakanı ateşkese karşı! “Hamas’ın toparlanmasına izin vermek olur”

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:24 am - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 1:58 pm

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, uluslararası toplumun Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısına karşı olduğunu açıkladı. Scholz, “Hemen ateşkes ya da uzun bir ara talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail’in, Hamas’ın toparlanmasına izin vermesi anlamına geliyor” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail-Hamas savaşına ilişkin konuştu. Heilbronner Stimme gazetesinin düzenlediği etkinliğe katılan Scholz, Arap ve İslam dünyasının Gazze’de ateşkes ya da uzun bir ara talebini doğru bulmadığını söyledi.

Scholz, “(Gazze’de) Hemen ateşkes ya da uzun bir ara talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail’in, Hamas’ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Hamas’ın tekrar füze imal edip saldırmasına izin verilmemeli” değerlendirmesini yaptı.

İki devletli çözümün hala mümkün olduğuna inandığını belirten Almanya Başbakanı, ancak bunu mümkün kılan bir perspektifin olması gerektiğinin altını çizdi.

Scholz, “Kalıcı bir barış ortamı istiyorsanız, İsrail için tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti olasılığını istemelisiniz” diye konuştu.

Olaf Scholz 17 Ekim’de İsrail’e destek vermek amacıyla Tel Aviv’i ziyaret etmiş ve Almanya’nın İsrail ile dayanışmasını göstermişti.

Filistinli müzisyen Gazze’yi anlattı: Yemek yok, evler yıkıldı, tedavi edecek kimse kalmadı

Kaynak: TELE1