Alman usulü ödeme yöntemini test etmeye başladı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 7:19 pm

Bir restoran faturasını ortak olarak ödemek istiyorsanız Facebook Messenger size yeni bir yöntem sunacak.

Meta, Bölünmüş Ödemeler özelliğini tüm Facebook Messenger kullanıcılarına sunarak arkadaşlarınızla ödeme yapmayı kolaylaştırmaya çalışıyor. Daha önce test aşamasında olan özellik, bir şeyin maliyetini iki veya daha fazla kişiyle bölüştüğünüz durumlar için mükemmel bir seçenek diyebiliriz. Örneğin, üç oda arkadaşınızla satın aldığınız yeni bir mikrodalga fırını, kardeşlerinizle birlikte büyükanneniz için yeni bir doğum günü hediyesi maliyetini, ya da bir  hafta sonu gezisinin maliyetini direkt olarak Messenger üzerinden bölüşebileceksiniz.

Alman usulü

 

Siz veya arkadaşlarınız Messenger’da Facebook Ödemelerini kullanmaya yeni başladıysanız, özellik ödeme ayrıntılarını (banka kartı veya kredi kartı veya Paypal) isteyecektir. Özellikten yararlanmak için ilk olarak, tüm ödeme yapanları Messenger’da bir grup sohbetine koyun. Ardından ekranın en altındaki artı simgesine dokunun veya grubun adına dokunun ve ardından “Ödemeleri Böl”e dokunun. “Başlayın” etiketli bir istem göreceksiniz.

Buradan, gruptaki herkesle ödemeleri bölmeyi veya belirli kişileri (kendiniz dahil) hariç tutmayı seçebilirsiniz. Ardından, faturanın veya ödemenin toplam tutarını girmeniz istenecektir. Özellik daha sonra maliyeti seçtiğiniz kişi sayısı arasında eşit olarak böler. Bir veya daha fazla kişinin biraz daha fazla borcu varsa, manuel olarak farklı bir tutar da girebilirsiniz. Özellik çoğu konuda hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Acer Swift 3 metal kasa tasarımı ile kendisini farklılaştırıyor