Alman devletini 9.7 milyon euro dolandıran Türk vatandaşına en ağır hapis cezası

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 10:11 am - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 10:11 am

Almanya’da Türk vatandaşı Kemal C. sahte koronavirüs testleriyle devleti 9.7 milyon euro dolandırdı.  Duruşmada ‘Para sokaktaydı yalnızca toplanması gerekiyordu” diyen Kemal C.’ye mahkeme yasalardaki en ağır cezayı verdi. 

Alman basınında ‘ülkenin en büyük dolandırıcılık davası’ olarak nitelediği davadan karar çıktı.

Habertürk’ün Spiegel’den aktardığına göre Berlin Bölge Mahkemesi Pazartesi günü verdiği kararda, 47 yaşındaki Kemal C.,  koronavirüs testlerinde yanlış faturalandırma yaparak devleti yaklaşık 9,7 milyon euro dolandırdı.

Kemal C. 2021 baharında 18 merkezi koronavirüs test merkezi olarak kaydettirdi. Merkezlerde faturalandırılan testler ya hiç yapılmadı ya da belirtilen kapsamda yapılmadı.

Böylece Kemal C. yaklaşık 10 milyon euroya yakın parayı ele geçirdi. Kemal C. bunun 6,6 milyon eurodan fazlasını Türkiye’ye gönderdi. Dolandırıcılık Mayıs’tan Ekim 2021’e kadar sürdü.

Dolandırıcılıktan suçlu bulunan Kemal C’ye yasalara göre en yüksek ceza verildi. Kemal C. 8 yıl 9 ay hapse mahkum oldu.

Almanya’ya gönderilen koronavirüs testinde boş kağıt krizi

“VİCDANSIZCA İSTİSMAR ETTİ”

Kararı açıklayan hakim, ‘O zamanki ulusal boyutlardaki pandemi acil durumunu vicdansızca istismar etti’ değerlendirmesinde bulundu.

CNN Türk’ün aktardığına göre; hakim dolandırıcılığın boyutunu gözler önüne sermek için sanığın sunduğu faturalarından yola çıkarak bir örnek hesaplama yaptı.

Hakim bir test merkezinden sunulan faturalara göre dakikada en az iki test olmak şartıyla günde aralıksız 19 saat test yapılmış olması gerektiğini hesapladı.

SKANDAL SAVUNMA! “PARA SOKAKTAYDI SADECE TOPLANMASI GEREKİYORDU”

Kemal C., savunmasında, paranın sokakta olduğu ve sadece toplanması gerektiğine inandığını ifade edince mahkeme heyetinin büyük tepkisini çekti.

Hakim ‘Her gün 1000’e yakın insan koronavirüsten öldü. Devletin hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde harekete geçmesi gerekiyordu’ dedi.

Sahte PCR testi borsası oluştu: ‘Ben size kayıtsız çalışırım’

KIZ KARDEŞ GÜLBEYAZ DA SUÇ ORTAĞI!

Diğer sanık kız kardeş Gülbeyaz W. ise suç ortağı olduğu gerekçesiyle 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca elde edilen paraya da el konulmasına hükmetti.

 

700 bin işçi arayan Almanya vize kolaylığı getiriyor! İşte eleman arayan sektörler