Alman Başsavcısı Klinge’den TELE1’e özel açıklama: Bu olay daha önce de yaşanmış, gelenlerin amaçları belliymiş

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 11:17 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:00 am

Alman Başsavcısı Thomas Klinge, AKP’li belediyeler tarafından gri pasaport ile Almanya’ya götürülen insanlar hakkında TELE1’e özel açıklama yaptı.

Alman Başsavcısı Thomas Klinge’ye, TELE1 Temsilcisi Recai Aksu’ya giden insanların çevre projesiyle ilgili bir şey yapmadıklarını, iltica başvurusu yaptıklarını belirten Alman Başsavcısı Klinge, bu olayın daha önce Almanya’nın başka yerlerinde de yaşandığını belirtti.

TELE1 Temsilcisi Recai Aksu, Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programında şu açıklamaları yaptı;

“Türkiye’den gelen insanların vizeleri yok, sadece gri pasaportları var. Başsavcı Klinge’ye bu insanlar para karşılığında mı getirilmiş diye sorduğumda, ‘Şu an soruşturma devam ediyor, bunu açıklayamam. Buradan kültür gezisi davetiyesi gönderilmiş, bununla alakalı da dava açıldı. Buraya getirilen insanların amaçları belli ki çevreyle ilgilenmek değil. Geldikten sonra Almanya’nın dört bir yanına dağılmışlar, iltica etmişler. Amaçları en başından belliymiş’ diye yanıtladı. Bunun üzerine kendisine ’45 kişilik listeyle ilgili bilginiz var mı?’ diye sordum. Listeyle ilgili bir açıklama yapacaklarını belirterek, ‘5 kişi hakkında soruşturma yapılıyor. Almanya’ya girdikten sonra iltica başvurusunda bulunmuşlar’ dedi. Başsavcı Klinge sadece bunun sadece Hannover’de değil, başka yerlerde de gerçekleştiğini belirtti. Bu yüzden soruşturmayı ayırmışlar. Özellikle AKP’li Yeşilyurt Belediyesi Başkanı hakkında araştırma yaptıklarının altını çizdi.”