Alman Bankası, perşembe gününü işaret ederek dolar tahmini yaptı!

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 1:47 am - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 1:47 am

Alman Deutsche Bank’tan doların TL karşısında perşembe günü aşırı değer kaybedeceğini ve çakılacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Alman Deutsche Bank’tan doların TL karşısında Perşembe günü aşırı değer kaybedeceğini ve çakılacağı tahmini geldi. Öte yandan Ekonomist Mahfi Eğilmez de dolardaki dalgalanmanın altını çizerek Perşembe gününü işaret etti.

Merkez Bankası’nın Perşembe günü yapacağı toplantı öncesi tahminler gelmeye başladı. Alman Deustsche Bank, dolar/TL’de yaşanan son gelişmelere dikkat çekilen raporda, 350 baz puan oranının altında gerçekleşecek faiz artırımlarının piyasaların beklentisini karşılamayacağının altı çizilirken, beklenen oranda bir faiz artırımı gelmesi halinde Türk Lirası’nın ralli yapabileceği bir alanın oluşacağı dolar kurunun daha da düşeceği vurgulandı.

19 Kasım perşembe günü saat 14.00’da açıklayacağı faiz kararı öncesi ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs da doların düşeceği yönünde tahmin yayınladı.

MAHFİ EĞİLMEZ DE “19 KASIM” DEDİ

Öte yandan ekonomist Mahfi Eğilmez de Perşembe günü yapılacak toplantıyı işaret etti. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Eğilmez, “19 Kasım ilginç bir gün olacak” dedi.

Kurdaki dalgalanmanın altını çizen Eğilmez, şu ifadeleri kullandı:

“Piyasa geçen haftaki açıklamaları 400 – 500 bp faiz artırımı yapılacak şeklinde algıladı ve USD/TL kuru 8,52’den 7,68’e düştü. Bu hafta başında “ya o kadar artırmazsa?” endişesi başladığı için kur yine yükselişe geçti ve 7,70’in üzerine çıktı. 19 Kasım ilginç bir gün olacak.”