“Allah’ın elçisiyim” dedi aday oldu 68 imza topladı

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 11:29 am - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 11:37 am

Meclis’te grubu bulunmayan Cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza toplama çalışmaları da sürüyor. 100 bin imza toplamaya çalışan Cumhurbaşkanı adayı Davut Turan yaptığı bir açıklamada, “19 Mayıs 2021’de rabbim bana bildirdi, ben Allah’ın elçisiyim” dedi. Turan 68 imza toplayabildi.

Cumhurbaşkanının seçileceği seçimlere iki aydan az bir süre kala, bağımsız adaylık başvurusunda bulunanların imza toplama işlemi devam ediyor. Bağımsız cumhurbaşkanı aday adayı Davut Turhan, 10Haber’in sorularını yanıtladı. Turan, yaptığı açıklamada aday olmasının Allah tarafından kendisine bildirildiğini vurgulayarak “19 Mayıs 2021’de rabbim bana bildirdi, ben Allah’ın elçisiyim” ifadelerini kullandı. Turan 68 imza toplayabildi.

YSK’da süreç devam ediyor! İşte imza sayılarında son durum

Turan’ın aynı ifadeleri 28 Şubat günü sosyal medyadan paylaştığı da dikkat çekti.

“DÜNYA BAŞKANI OLACAĞIM”

Turan sosyal medydada paylaştığı bir videoda ise dünya başkanı olacağını ileri sürerek, “Görüşlerim arasındaki en dikkat çekici husus dünya başkanlığıdır. Dünya başkanı olacağım. Ülkemiz adına da gurur olacaktır. Biz dünyayı tek doğru üzerinden yönetmek istiyoruz. Çünkü doğru birdir. Tüm ülkeleri bir eyalet sistemi olarak görün  ve bu ülkelerin başkanları eyalet başkanları olarak değerlendirin. Türkiye Cumhuriyeti de ben bu ülkede olduğum için bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak devam ediyor olacağım.  Yani dünya başkanı olurken Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmaya devam edeceğim” dedi.