“Allah’ım? Nerede kalacağız? Dayanılır mı buna?”

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 7:49 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:05 am

Antalya’nın Manavgat ilçesi Kalemler Mahallesi’nde yanan evini gören bir kadın ‘böyle acı mı olur Allah’ım? Nerede kalacağız? Dayanılır mı buna?’ diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yeniköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dün akşam saatlerinde havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerle müdahale durduruldu, söndürme çalışmalarına karadan devam ediliyor. Yangını söndürme çalışmalarına, Antalya’nın yanı sıra çevre illerden gelen ekipler de destek veriyor. İlçenin Kalemler Mahallesi Azizler mevkisindeki yangında evlerinde olanlar, görevlilerce araçlara bindirilerek alandan uzaklaştırıldı.

“BÖYLE İŞ Mİ OLUR?”

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında, Kalemler Mahallesi’nde yanan evini görmeye gelen bir kadın, içeride hala yanan ve dumanı tüten evinin durumunu telefonla bir tanıdığına anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Kadın gözyaşları içinde, “Böyle iş mi olur Allah’ım? Böyle acı mı olur Allah’ım? Daha yanıyor, kalmamış bir şey, ne yapacağız? Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerede kalacağız? Nerede kalacağız? Dayanılır mı buna? Yavrumun çeyizleri, ciğerlerimin çeyizleri yandı” dedi. Adı öğrenilemeyen kadın ve bir akrabası hayvanlarını bile kurtaramadıklarını, bir ağaçta bağlı durumda olan köpek ve inekle ahırda bulunan keçilerinin de yandığını gazetecilere gösterdi. Kalemler Mahallesi’nde birçok ev yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelirken, birçok evin tarihi taş ev olduğu görüldü.

CHP Antalya Milletvekili Zeybek: Bakan Pakdemirli özür dilemeli