Alkollü scooter kullanıp ehliyetinden oldu

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 11:17 am - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 11:56 am

İzmir’de mobil uygulama Martı’dan kiraladığı scooterı alkollü kullandığı için ehliyetine el konulup para cezası kesilen A.E.’nin avukatından açıklama geldi. Cezanın iptalini isteyen avukat, “Bu kabul edilemez bir işlemdir” dedi.

Ehliyetine el konulan A.E.’ye yanında bulundurmadığı için 2 bin 250 TL ceza yazıldı. A.E.’nin avukatı Seyit Ahmet Akyüz ise Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurup, cezanın iptalini istedi.

Akyüz, “Söz konusu yazılımda, sürücü belgesi olsun olmasın, 15 yaşını doldurmuş herkesin bu uygulamadan faydalanabileceği açıkça belirtilmiştir. Bu şartlar altında, akıllara sürücü belgesine sahip olmayan ancak alkollü olan kişi ne türden bir ceza verileceği sorusu geliyor. Ehliyet bulundurma ve sürücü belgesine sahip olma yönünde bir şart olmadığından, alkol nedeniyle ne müvekkilin sürücü belgesine el konulması ne de ehliyeti bulundurmamaktan ceza kesilmesi de kabul edilemez bir işlemdir. Kullanıcıların, sürücü belgesiz kişiler gibi değerlendirilmesi gerekiyor. Kabul anlamına gelmemekle beraber, alkollü şekilde trafikte bulunmaktan bir idari para cezasına tabi tutulsa dahi, bulundurmak zorunda olmadığı sürücü belgesine el konulması mümkün değildir” dedi.

İzmirli depremzedeler Erdoğan’la görüştürülmüyor