Alkollü polis gittiği bara alınmayınca 11 el ateş açtı ve…

Yayın tarihi: 5 Ekim 2020 Pazartesi 7:41 am - Güncelleme: 5 Ekim 2020 Pazartesi 7:41 am

Özcan Özgür Hamle gazetesinde yayınlanan yazısında Muğla Kötekli’de bir polisin eğlence mekanına alınmadığı gerekçesiyle yaptığı saldırıyı yazdı.

Özgür yazısında, “polis memuru yaşanan tartışmanın ardından söz konusu mekanın önünde 11 el ateş etmiş… O 11 kurşundan biri orada bulunanlardan, oradan geçenlerden birine isabet etmiş ve ölümüne neden olmuş olsa, o ölenin “Keşke orada olmasaydım” veya “oradan geçmeseydim” deme şansı olabilir mi? Meslekten atılmaz, açığa alınmış, ama o polis memurunun “Keşke” demesinin ne anlamı, faydası olabilir ki?” diye sordu.

 

İşte Özcan Özgür’ün yazısı:

 

Kötekli’de gece saatlerinde aşırı alkollü olduğu için bir mekana alınmadığı iddia edilen bir polis memuru yaşanan tartışmanın ardından söz konusu mekanın önünde 11 el ateş etmiş… O 11 kurşundan biri orada bulunanlardan, oradan geçenlerden birine isabet etmiş ve ölümüne neden olmuş olsa, o ölenin “Keşke orada olmasaydım” veya “oradan geçmeseydim” deme şansı olabilir mi? Meslekten atılmaz, açığa alınmış, ama o polis memurunun “Keşke” demesinin ne anlamı, faydası olabilir ki?

 

Kötekli’de 20 Eylül’de gece saat 23:00-24.00 sıralarında Altar Zeyhan kardeşimiz “Kötekli’de silahlı çatışma çıktı” başlıklı haber paylaşmıştı. Haber şöyleydi:

“Muğla’nın Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesinde akşam saatlerinde silahlı çatışma çıktı. 10’dan fazla ateş edildiği öğrenilen sokakta olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı. Çatışma, Kötekli Mahallesi 285 Sokakta meydana geldi. Silahlı çatışmanın çıktığı sokakta 10’dan fazla ateş edildi. Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Çatışmanın çıktığı yerde 10’dan fazla boş kovan ve cam kırıkları olduğu tespit edilirken, camı kırılan araç ve yaralıya rastlanılmadı. Polis ekipleri bölgedeki kameraları incelemeye aldı.”

Üzerinden 4 gün geçti. Olayı biliyor olmalısınız. Yine de anımsayalım. Basında yeralan haberlere göre, kısaca şöyle: Genç polis memuru, eğlenmek için gece yarısı arkadaşları ile Kötekli’de bara gitmiş, ama bara alınmak istenmemişler. Bunun üzerine çılgına dönen genç polis, tabancasıyla havaya ateş etmeye başlamış. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen bekçi ve polis memurları, meslektaşlarını sakinleştirip, elinden silahını almaya çalışmışlar.. Genç polisin elindeki tabancanın namlusunun havaya dönük durması için çaba gösterirlerken riskli anlar yaşamışlar.

Uzun uğraşlar sonucu gözaltına alınan genç polis ile ilgili önce ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı haberi gelirken, kedisiyle birlikte birkaç polisin daha tabancalarına el konarak, açığa alındıkları haberi alındı…

Ne yapalım, şimdi buna sevinelim mi?

Elbette sevinelim… Ancak 10 gün arayla yaşanan iki silahlı olayla karşı karşıyayız.

Hem bunlar bildiklerimiz. Ya bilmediklerimiz?

Kötekli’de asayişin sağlanması, mahallenin “kötü” ününün sona ermesi için “gerekenin yapılabilmesi” yolunda bu olayların kanda akacak üçüncüsünü mü bekleyeceğiz?!

Oysa mesele kansa, kan da aktı… Hem de iki defa… İki genç kadın katledildi bu Kötekli Girdabında!!!

Yetmez mi?

Üstelik bugüne kadar olayların mağduru öğrencileri ve özellikle kız öğrencileri “sanık sandalyesine” oturtanlarımız da az değildi. Şimdi öğrenci de yok. Kolaycı rektörümüz “uzaktan eğitim” kararı aldı. Ama Kötekli de şiddet devam ediyor… Polis teşkilatını ve işini yapan polis memurlarını tenzih ederim, bu sefer olayın öznesi bir “polis memuru” ve arkadaşları oldu..!

Sosyal medyada yaşanan süpekülasyonları düzeltmek adına bu olayda “idari” ve “hukuki” soruşturmanın ayrı ayrı yürütüldüğünü belirtelim.. Anladığım kadarıyla şüpheliler Savcılıkca ifadeleri alındıktan sonra “adli kontrol şartıyla” serbest bırakılırken, “idari soruşturma” çerçevesinde silahlarına el konarak, açığa alınmışlardır.

Valimiz, Cumhuriyet Başsavcımız ve İl Emniyet Müdürümüz, üçü de yeni sayılır. Yeni şans, yeni umut…

Türk Polis üniformasının arkasına sığınarak, Kötekli’de kabadayılık yapanları açığa alan Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’nu kutluyorum.

Önce “asayiş”… Sonra arkası gelecektir. Mahallenin “Hacıaraplar” adı kimi neden rahatsız etmiş olabilir bilmiyorum, “kötek” sözcüğü “dayak” demektir… Kimbilir belki mahallenin Kötekli adı da değişir…

Tabi önce Kötekli değişmeli…

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.