Alkole bir zam daha geliyor!

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 2:14 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 2:22 pm

Yılbaşının ardından  ÖTV zammı yapılan içkilere Mayıs ayında da ‘maliyet zammı’ gündemde. Zamların yüzde 40’a varacağı belirtiliyor.

2022 başında yüzde 40’ın üzerinde zam gelen içkilere yüzde 15 ile yüzde 40 arasında yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor. Zammın, ramazan bayramının sonrasında raf fiyatlarına yansıyacağı iddia edildi.

Mey Diego firmasının attığı mesajı paylaşan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “15 Mayıs 2022 tarihinde tüm ürünlerde zam geçişi olacaktır. Zam oranı rakı, votka ve viskilerde yüzde 15 ile yüzde 20, şaraplarda ise yüzde 35 ile yüzde 40 oranında geçmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“TARİH VERDİ”

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği başkanı Erol Dündar ise geçen günlerde yaptığı açıklamada, “5 ya da 6 Mayıs’ta ortalama yüzde 15 zamlı liste yayımlayacaklar. Pazarda en büyük paya sahip firma bu oranları açıklayacak. Ardından diğer markaların da zam açıklamaları gelecektir” demişti. Bu zamların ‘maliyet zammı’ olduğu belirtilirken Haziran-Temmuz aylarında da, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aksi yönde bir kararı yayımlanmaz ise, içkilere bir de ÖTV zammının gelmesi söz konusu olacak.