Alkolde ÖTV kalkıyor mu? İki başkan da kafa karıştırdı!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 12:36 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 12:36 am

Türkiye genelinde son günlerde sahte içkiden ölen kişi sayısı 48’e ulaştı. Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında da gündeme gelen sahte içki kaynaklı ölümler, alkollü içkilerden alınan ÖTV’nin kaldırılabileceği yönünde yorumlandı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, son günlerde sahte içkiden ölümlerin artması nedeniyle alkollü içeceklerde Özel Tüketim Vergisi’nin kaldırılabileceğini iddia etti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise böyle bir durumun olmadığını söyledi.

TEKEL BAYİLER PLATFORMU BAŞKANI AYBAŞ: DUYUM ALDIM

Sahte içki ölümlerinin artması ve döviz kurundaki düşüşün ardından Türkiye Tekel Bayiler Plaftromu Başkanı Özgür Aybaş, alkollü içeceklerden ‘ÖTV’nin kaldırılabileceğini iddia etti. Alkollü içecek satışı yapan firmalarla yaptıkları görüşmelerde ÖTV’nin kaldırılacağına dair duyumlar aldıklarını belirten Aybaş, “Alkollü içecek satışı yapan firmalarla yaptığımız görüşmeden anladığım kadarıyla alkollü içeceklerden ÖTV kaldırılıyor. Bunun iki sebebi olabilir, birincisi yükselen fiyatlar vatandaşı kaçağa itiyor, ikincisi ise döviz kurundaki düşüş” dedi.

TEKEL BAYİLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI: ÖYLE BİR ŞEY YOK

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise, Resmi Gazete’de yayımlanan son vergi artışını hatırlatarak, alkollu içeceklerden ÖTV’nin kaldırılması gibi bir durumun olmadığını belirtti.

Dündar, “Resmi Gazete’de bugün ‘Özel Tüketim Vergisi’ne dair artış yayımlandı. Böyle bir şey yok. Yeni ÖTV zammı 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak” diye konuştu.

112’ye gelen telefon! Sahte içkiden fenalaştım