Alkollü içkilere yönelik zamlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Rakı gruplarına yönelik yüzde 15 oranında zammın ardından bira ve viski fiyatlarının da artması bekleniyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, biraya pazartesi günü itibarıyla 5 lira, viski fiyatlarına ise ayın 15’i itibarıyla şişe başına 100 liraya yakın zam beklediğini açıkladı.

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle A’dan Z’ye her ürüne peş peşe zam gelirken, alkol fiyatlarındaki artış da sürüyor. Son olarak rakıya yüzde 15 oranında zam gelmişti. Rakının ardından bira ve viskiye de dev oranda zam bekleniyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bira ve viski gruplarına beklenen zammın ayrıntılarını Tele1.com.tr ile paylaştı. Dündar’ın aktardığı bilgilere göre; bira fiyatları yüzde 5, viski fiyatları ise yüzde 10 ila 15 oranında artacak.

Tekel bayiler ile önümüzdeki günlerde paylaşılacak olan yeni fiyat listesiyle birlikte; biranın 5 lira, viskinin ise şişe başına 100 liraya yakın zamlanması bekleniyor.

Dündar, bira gruplarına gelecek zammın pazartesi günü itibarıyla geçerli olabileceğini kaydetti. Viski fiyatlarına yönelik zammın ise ayın 15’i itibarıyla gelmesi bekleniyor.

 “BİRAYA 5 LİRA ZAM BEKLİYORUZ”

Bira fiyatlarına yüzde 5 oranında bir zam beklediklerini belirten Dündar, “Biraya beklenti ortalama yüzde 5 oranında. 15-20 TL zam abartılı, yanlış bir bilgi. Biraya en fazla 5 TL’lik bir artış beklentimiz var” ifadelerini kullandı.

“PAZARTESİ GÜNÜ GEÇERLİ OLACAK”

Bira gruplarına gelecek olan zammın tarihiyle ilgili de bilgi veren Dündar, “Pazartesi gününden itibaren zamlı fiyat listesi geçerli olacak” dedi.

VİSKİ GRUPLARINA DA DEV ZAM YOLDA

Dündar, rakı ve bira zamlarının ardından viski gruplarına da dev bir zam beklediğini açıkladı.

“ŞİŞE BAŞINA 100 LİRA FARK OLUŞACAK”

Mayıs ayının 15’inden itibaren tüm gruplardaki fiyatların yüzde 10-15 aralığında artacağını söyleyen Dündar, şöyle konuştu:

“Rakıya yeni zam geldi. Ayın 15’inden itibaren muhtemelen viski gruplarına da yüzde 10-15 aralığında zam gelecek. Ortalama şişe başına 100 TL’lik fark oluşacak”

Zamsız günümüz yok artık! Bir rakı grubunda daha dev fiyat artışı

Alkol, alkol zammı, bira zammı, bira zam ne kadar, viski fiyatları, viski zammı, alkol fiyatları, Erol Dündar,