Alkışlar Edirne’nin çocuklarına!

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 5:31 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 5:31 pm

Edirne Belediyesi’nin de başlattığı Askıda Fatura kampanyasına katılan Türkiye’deki en genç grup Edirneli çocuklar oldu. Kendi sitelerinin bahçesinde kullanmadıkları oyuncakların satışını yapan çocuklar, topladıkları para ile ihtiyaç sahibi iki ailenin su faturasını ödedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukları ziyaret ederek, bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Edirne’de yaşayan ve yaşları 4 ile 11 arasında olan Duru Asar, Can Akın Yüknü, Kerem Rüzgar Paksuz, Canan Ebrar Aydın, Melik Emre Aydın, Kuzey Kırmızı, Beren Kırmızı, Aras Asar, Beril ve Beste Tokay sokağa çıkma izinlerinin olduğu Çarşamba Günü, örnek bir davranışa imza attılar. Kullanmadıkları oyuncaklarını sitelerinin bahçesinde satışa çıkaran çocuklar, kazandıkları 124 TL ile Edirne Belediyesi’nin başlattığı Askıda Fatura kampanyasına katılarak, ihtiyaç sahibi iki ailenin su faturasını ödedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, örnek bir davranışa imza atarak, geleceğe umut olan çocuklara teşekkür etmek için yaşadıkları siteye gitti.

Sokağa çıkma izinlerinin olduğu Çarşamba Günü, sitedeki arkadaşlarıyla birlikte kullanmadıkları oyuncakları sattıklarını belirten Duru Asar, “Sattığımız oyuncaklardan 124 TL para kazandık. Sonra neden bu kazandığımız para ile Edirne Belediyesi’nin başlattığı Askıda Fatura kampanyasına katılmıyoruz, dedik. Daha sonra kazandığımız parayla askıdaki 2 faturayı ödedik” dedi.

Bu örnek davranışlarından dolayı çocukları alkışlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “COVİD-19 krizi nedeniyle çok zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerde hepimizin birbirine destek olması, yardımcı olması lazım. Bunu Türkiye’de birçok belediye yapıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kriz nedeniyle sıkıntıya düşmüş hemşehrilerimiz, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz su faturalarını ödeyemedikleri için bize başvuruyorlar. Biz de bunları askıya çıkarıyoruz. Askıda Fatura diyoruz. Yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız da birbirini görmeden, birbirini tanımadan ihtiyacı olanların faturalarını ödüyorlar. Biz bir rekor kırdınız aslında bilmiyorsunuz onu. Türkiye’de askıda faturayı ödeyen en genç grup sizsiniz. Türkiye’de sizden daha genç askıda fatura ödeyen hiç kimse yok. Bu nedenle Edirne’nin çocuklarını alkışlıyorum. Bayramınız kutlu olsun. Sizleri çok seviyorum. Derslerimizi çok çalışıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden ve yolundan da ayrılmıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, çocukları sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve maskelerini takmaları konusunda da uyardı.