Aliyev’den Türkiye’deki seçimlere doğrudan müdahale

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 8:06 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 8:44 pm

Azerbaycan Milli Meclis Başkanvekili Adil Aliyev, Iğdır’da AKP lehine propaganda yaptı. Aliyev’e MHP’li Melekli Belediyesi Başkanı Eray Çoşar ve AKP Milletvekili Cantürk Alagoz eşlik etti.

Dağılan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğinin arkasında Azerybaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in etkili olduğu öne sürüldü.

Oğan’ın memleketi Iğdır’daki görüntüler bu iddianın üzerine dikkat çekti. Iğdır’ın Merkez Melekli ilçesinde Azeybacan Milli Meclis Başkanvekili Adil Aliyev,  Cumhur İttifakı adına propaganda yaptı.

Aliyev, konuşmasında 14 Mayıs’ta ekipleri ile de bölgeye iştirak ettiklerini de itiraf etti. Aliyev’in konuşmasına AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagoz ve MHP’li Belediye Başkanı Eray Çoşar da eşlik etti.

ERDOĞAN DA SİNAN OĞAN İÇİN AZERBAYCAN’I İŞARET ETTİ

Sivas’ta miting düzenleyen Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Azerbaycan ile Türkiye’nin ulaşım altyapısının geliştirilmesine karşı olduğunu iddia etti. Erdoğan bu sözlerin hemen ardından, “Dün Türk Cumhuriyetlerini savunan Sinan Oğan beyin bizi desteklemesi bunun son örneğidir. Sinan beyin aldığı kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Sinan Oğanlı HÜDA PAR videosu sosyal medyada gündem oldu