Aliyev’den Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a: Putin’e dua etsin

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 11:32 am - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 11:32 am

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ bölgesinde Ermeni birliklerine yönelik karşı saldırı operasyonunu değerlendirdi. Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a “Putin’e dua etsin” diye mesaj gönderdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a mesaj göndererek, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e dua et ki, bu sefer de Ermenistan’ı kurtardı” dedi.

Rus RBK haber ajansına konuşan Aliyev, Karabağ bölgesinde Ermeni birliklerine yönelik karşı saldırı operasyonunu değerlendirdi.

‘PUTİN’E DUA ETSİN’

Dik Gazete’den Fuad Safarov’un haberine göre, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın Azerbaycan halkını hakaret ettiğine işaret eden Aliyev, “Paşinyan bize ültimatom verdi ve Azerbaycanlıların duygularını aşağıladı. Bunun için cezalandırılmalıydı ve bunu da yaptık. Ve Rusya’nın bir kez daha Ermenistan’ı kurtarmaya geldiği için Putin’e dua etsin” dedi. Aliyev, Ermenistan’ı etkileme isteğiyle defalarca Moskova’ya başvurduklarını kaydederek, “Ermenistan yüzde 100 Rusya’ya bağlı olmakta” diye vurguladı.