Aliyev’den Ermenistan açıklaması: Aksi halde Ermenistan daha da ağır duruma düşecektir

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 10:28 am - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 11:13 am

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Ermenistan’ın 10 Kasım bildirisini uygulayacağını umuyorum. Aksi halde Ermenistan daha da ağır duruma düşecektir” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’daki gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Aliyev, yaşananların Ermenistan’ın ne kadar kötü durumda olduğunu gösterdiğini ve bunun suçlusunun mevcut Ermeni yönetimi olduğunu ifade etti.

Dağlık Karabağ’a ilişkin bildirinin uygulanmaya devam ettiğini, uygulanması da gerektiğini belirten Aliyev, bildirinin hükümlerinin uygulanmaması halinde Ermenistan’ın kendini daha karmaşık bir durumda bulabileceği konusunda uyardı.

“DAĞLIK KARABAĞ’DA ULUSLARARASI HAVALİMANI İNŞAATINA BAŞLADIK”

Aliyev, Dağlık Karabağ’daki Fuzuli bölgesinde uluslararası havalimanının inşaatına başladıklarını, havalimanının sonbaharda kullanıma geçirilmesini umduklarını kaydetti.

Aliyev, Laçin ve Zengilan bölgelerinde de havalimanı inşa etmeyi planladıklarını ekledi.

Aliyev, “Bölgenin kalkındırılmasına yönelik planlarımızı ve Zengilan’ın çok önemli bir lojistik merkezine dönüşeceğini dikkate alarak, Laçin ve Zengilan’da da havalimanı inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“TÜM SAVAŞ ESİRLERİNİ İADE ETTİK”

Aliyev, “Tüm savaş esirlerini, Ermenistan’dan daha erken iade ettik. Kalanlar sabotajcılar. Ermenistan ve diğer ülkelerin tüm spekülasyonları yersiz” dedi.

Aliyev, Dağlık Karabağ’da çatışmaların sona ermesinin ardından Ermeni tarafının bölgedeki mayınlı alanların haritasını vermediğini, bunun suç olarak görülebileceğini ekledi.

Aliyev, “Ermeni tarafı bize mayınlı arazilerin haritalarını vermedi. Bu suç olarak görülebilir, zira çatışmalarının sona ermesinin ardından birkaç olay yaşadık, hem askerler hem de siviller arasından, sırf bu haritalar bize sunulmadığı için hayatını kaybedenler oldu” ifadelerini kullandı.