Alişan’dan aşı açıklaması geldi

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 2:06 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 2:06 pm

“Alişan aşı yaptırdı” haberlerinin ardından tepki toplayan şarkıcı ve sunucu Alişan, “Aşılama henüz başlamadı. Ben onbinlerce TC vatandaşı gibi gönüllü olarak Faz3 çalışmasına katıldım.” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Rasim Ozan Kütahyalı ve Nagehan Alçı, koronavirüs aşı çalışmalarında gönüllü olduklarını söylerek canlı yayında enjeksiyon yaptırmışlardı. Söz konusu olay tepki toplarken bir haber de ünlü şarkıcı ve sunucu Alişan’dan geldi. STAR TV’de yayınlanan programı sırasında canlı yayında aşı çalışmalarına katılarak enjeksiyon yaptıran Alişan “Aşı yaptırdım” açıklamalarının ardından tepkilerin odağı oldu.

“KLİNİK ÇALIŞMAYA DAHİLSE PLASEBO OLMADIĞINI NASIL BİLİYOR?”

Nörobilimci Çağhan Kızıl da “Henüz sağlık emekçileri ve 65 yaş üstü tam aşılanmamışken elinde mikrofonuyla bu kişi hangi ‘Öncelikli’ grupta? Hangi aşıyı oldu.Klinik çalışmaya dahilse plasebo olmadığını nasıl biliyor? Değilse aşı neden kendisine yapılıyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kızıl, ‘Faz 3 çalışması için gönüllü olduğu söyleniyor’ yorumuna da “Öyle bile olsa güvenli olduğuna inanılan (yapılan resmi açıklamalara dayanarak) aşının ilk önce risk gruplarına yapılması gerekirdi diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

“AŞILAMA BAŞLAMADI”

Hangi öncelikle aşı yaptırdığı, çalışmalara katıldıysa aşı yaptırdığından nasıl emin olduğu gerekçeleriyle eleştirilen Alişan ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Aşılama henüz başlamadı.. Ben onbinlerce TC vatandaşı gibi gönüllü olarak faz3 çalışmasına katıldım.. Bir amacım daha vardı.. Aşı karşıtların aşı olmanın bu illetin tek kurtuluş olduğunu anlatmaktı.. Çok şükür amacıma ulaşmışım: Ayrıca aşı ilk sağlık çalışanlarına olacak..”