‘Alın teriyle ekmeğini kazanan vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte saracağız’

Yayın tarihi: 31 Ekim 2020 Cumartesi 8:17 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2020 Cumartesi 8:17 pm

Depremin merkez üssü olan Seferihisar’da konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Alın teriyle ekmeğini kazanan vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte saracağız.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6.9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Seferihisar’da açıklamalarda bulundu. Seferihisar’da herhangi bir can kaybı yaşanmadığı için buruk bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Soyer, “Maddi kayıpların telafisi var.” dedi.

Twitter hesabı üzerinden açıklamasını paylaşan Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce Seferihasar’da büyük depremler yaşandı, insanlar haftalarca dışarıda kaldı, yaraları sarılmaya çalışıldı fakat çok ders çıkardık. O günden sonra Seferihisar’da yeni inşaatların düzeltilmesiyle iligli çok emek harcadık. Çok şükür Seferihisar olmasına rağmen çok büyük yıkımlar ve can kayıpları yaşanmadı; bununla teselli oluyoruz. Biz sadece filmlerde görürdük tsunami denenen illeti meğer başımıza geleceği varmış o nedenle çok üzgünüz. Vatandaşlarımız çok büyük mağduriyet yaşadı, alın terleriyle ekmeğini kazanan insanlar mağduriyet yaşadı ama canlarına bir şey gelmediği için mutluyuz bunların hepsinin telafisi var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Seferihisar’ın ve vatandaşlarımızın yanındayız, yaralarını hep birlikte saracağız”