Alibeyköy’de İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı! Yaralılar var

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 9:37 am - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 2:54 pm

Alibeyköy’de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. Kazada 4’ü ağır 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kaza Alibeyköy tramvay durağı yakınında meydana geldi. İETT otobüsü tramvay yolundan geçmeye çalışırken kaza meydana geldi. Tramvayın çarptığı otobüsteki yolcular yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, “T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır” denildi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu sabah Alibeyköy Tramvay Durağı’nda meydana gelen trafik kazasında maalesef 33 hemşehrimiz yaralandı. ” dedi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ KAZA ANINI ANLATTI

Otobüs şoförü Ünal Koçkesen, tedavi gördüğü hastanede kazayı anlattı. Koçkesen, “Normal güzergâhımda gidiyordum. Yeşil ışıkta geçiyordum, otobüsümün yarısından fazlası zaten geçmişti. Geçişimi tamamlamadan tramvay otobüsün arka tarafından vurdu. Tramvayın şoförü olup olmadığını göremedim” dedi.

“Kurallara tamamen uydum” diyen Koçkesen, “Kamera kayıtlarına da zaten bakıldı. Tramvayın kırmızıda geçtiği görülüyor. Yeşil yandığı için ben normal güzergahımda seyir halindeydim, travmayla işim olmadığı için bakmadım. Şu ana kadar maddi hasarlı bile bir kazam yok, ilk defa kaza yaşadım. Korktum” dedi.

Koçkesen sağlık durumunun ise iyi olduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı, vatmanın ise test işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yolcularla tartışan İETT şoförü ‘hareket etmiyorum’ dedi, kontak kapattı