Sinan Ateş davasının avukatı Ali Yücel Ateş cinayeti iddianamesindeki kayıp deliller hakkında konuştu. Yücel tüm delillerin peşine düşeceğini belirterek, “Tırnak parçası bile kaybolmaz” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesiyle ilgili iddianame kabul edildi. İddianamede Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadelerine yer verilmedi. Ayşe Ateş’in iddianameye konulmayan ifadeleri gün yüzüne çıkmasının ardından Ateş cinayetinin avukatı Ali Yücel önemli açıklamalarda bulundu.

Gazete Pencere’de yer alan habere göre, avukat Ali Yücel, iddianamede suikastta adı geçen siyasetçiler ile ilgili tek bir aleyhte delil veya ifadeye yer verilmediğine dikkat çekti.

Mahkemenin kabul ettiği Sinan Ateş iddianamesine eşi Ayşe Ateş’ten tepki

“AYIRMA DEĞİL BİRLŞETİRME KARARI VERİLMELİ”

Yücel, dosyanın diğer sanıklar açısından ayrılmasını ise, “Mutat bir yaklaşım” değil diye değerlendirerek aksine bu tip olaylarda dosyanın ayrılmadığını, savcıların resmin bütünü gösterebilmek için birleştirme kararı vermesi gerektiğini vurguladı.

İDDİANAMEDE YOK AMA KILAVUZ VE YILDIRIM’IN İSMİ HER YERDE

Ayşe Ateş’in kamuoyuna yansıyan ancak iddianamede yer bulamayan ifadesinde azmettirici olarak şüphelenilen MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz ile halen Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Yiğit Yıldırım’ın isimleri öne çıkıyor. Ayrıca bu isimlerin, Sinan Ateş’in tehdit edildiği dönemde Ateş’e destek verenleri de tehdit ettikleri İddia ediliyor.

Ayşe Ateş iddianameye girmeyen ifadelerinde Orhun Haber üzerinden yapılan tehditler sırasında Sinan Ateş’e destek veren Çağrı Ünel’in, iddianamede azmettirici olarak yer alan Tolgahan Demirbaş tarafından uyarıldığını belirtiyor. Çağrı Ünel’in ifadesinin de alınmasını istiyor.

TEHİDT EDİLENLERİN İFADELERİ DE YOK

Avukat Ali Yücel, Ateş’e destek veren Çağrı Ünel’in ifadesinin alındığını söyledi. Ancak Ateş’e destek verdikleri için tehdit edilen diğer isimler gibi Çağrı Yücel’in ifadesi de iddianamede yer almadı.

“TIRNAK PARÇASI BİLE KAYBOLMAZ”

Avukat Yücel, yargılama sırasında savcının yaklaşımını gözlemleyeceklerini belirterek, “Bir cinayet soruşturmasında tırnak parçası bile kaybolmaz” dedi. Yücel, tüm delillerin peşine düşeceklerini aktardı. O deliller arasında Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alındığı yer ve gözaltına alınış biçimi de var. Soruşturma sırasında Demirbaş iki kez serbest bırakıldı, üçüncü kez gözaltına alındığında mahkeme tarafından tutuklandı. İki defa serbest bırakılan Demirbaş şimdi baş şüpheliler arasında yer alıyor.

OLCAY KILAVUZ ENGELLEDİ İDDİASI

Tolgahan Demirbaş’ın olaydan sonra gözaltına alınmasını Olcay Kılavuz’un engellediğine ilişkin var olduğu iddia edilen tutanak kimsenin elinde yok. Ancak Ali Yücel, iddianamenin kabulü ile birlikte bu ve benzeri belgeleri inceleyeceklerini de söyledi.