Eski bakan ve CHP milletvekili Ali Topuz yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2019 Salı 11:28 am - Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 2:03 pm

CHP hükümetinin bakanlarından eski milletvekili Ali Topuz yaşamını yitirdi. Vefat haberini eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabından duyurdu.

Yarkadaş, “CHP hükümetinin bakanlarından, eski milletvekilimiz Ali Topuz ağabeyimizi kaybettik. Uzun bir süre CHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de üstlenen Ali Topuz’a Allah’tan rahmet, büyük ailemize ise başsağlığı diliyorum. #AliTopuz” açıklamasını yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı.

“Örnek siyaset ve devlet adamı kimliğiyle tanınan, ülkemize ve partimize önemli katkılar sunan eski bakanımız Ali Topuz’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve partimize başsağlığı dilerim.”

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden paylaştığı taziye mesajında “Cumhuriyet Halk Partimizin değerli üyesi, uzun yıllar TBMM’de milletvekili olarak görev yapan Ali Topuz’u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet; yakınları, sevenleri ve CHP aileme baş sağlığı dilerim” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da taziye mesajı paylaşarak; Güle güle abimiz Ali Topuz Bakanımız, geçmiş dönem il başkanımız, partimizin yılmaz yorulmaz emekçisi, neferi Her toplantımızın, bayramlaşmamızın mazeretsiz katılanı, katkı koyanı Yoğun bakımdayken İstanbul’u halka verince iki damla göz yaşı akıtanı Güle güle güzel abimiz” dedi.

 

ALİ TOPUZ KİMDİR

Ali Topuz, 1932’de Rize Çayeli’nde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Belediyesi, İller Bankası ve İstanbul İmar Planlama Müdürlüğü’nde çalıştı. Serbest mimarlık yaptı. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında büyük inşaat projeleri uyguladı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu ve Darülacezeye Yardım Derneği’nde yönetim görevleri üstlendi.