Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı tekne kazası geçirdi

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 11:28 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 9:29 pm

Esas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan’ın Leros Adası’nda denizde kaza geçirdi. Zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ciddi şekilde yaralandı. Çifti tesadüfen bölgeden geçen tekneler fark etti.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, tatil için gittikleri Yunanistan’da kaza geçirdi. Edinilen bilgiye göre Bodrum’a 22 mil uzaklıktaki Leros Adası açıklarında demirli teknelerinden akşam yemeği için zodyak botla kıyıdaki bir restorana giderken kayalıklara çarptı. Yaralanan çift Leros Hastanesi’ne kaldırıldı.

ÇOCUKLAR SON ANDA ATLADI

Entübe edilen Ali Sabancı’nın durumunun ağır olduğu, eşinin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Zodyak botun camlarının kırıldığı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın yüzünün yara aldığı belirtildi. Ali Sabancı Leros’ta bulunan bir hastanede İstanbul’dan getirilen özel bir ekip tarafından ameliyat edilip entübe edildi.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

İç organlarında hasar olan Sabancı çifti, Bodrum’a getirildi. İlk müdahalenin ardından çift, deniz ambulansı ile Turgutreis Marina’ya getirildi.

Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı’ndan hava ambulansı ile İstanbul’a, Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Bodrum’da tedavi altına alınan Vuslat Doğan Sabancı da daha sonra İstanbul’a sevk edildi.

 ESAS HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA

Esas Holding deniz kazasına ilişkin olarak “Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir Deniz Kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir” açıklaması yapıldı. Holdingden yapılan yeni açıklamada ise Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

KAZA ALANININ FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Yunan medyası Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın ağır yaralandığı tekne kazasının enkaz alanının fotoğraflarını yayınladı.

FAHRETİN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise konuya ilişkin olarak, “İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” açıklamasını yaptı.