Ali Nesin: ENSAR ve TÜRGEV o muhteşem gelirleri neye borçlu?

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:50 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:50 pm

Nesin Vakfı‘nın eski yöneticisi Prof. Dr. Ali Nesin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden ABD’ye bir milyar lira gönderildiği iddiasının ardından “ENSAR ve TÜRGEV gibi 5-10 yıl önce kurulan vakıflar o muhteşem gelirlerini neye borçlu?” diye sordu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden ABD’de kurulan “paravan” vakfa bir milyar lira gönderildiğini ve bu transferlerin belgelerinin elinde olduğuna yönelik açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Ali Nesin, “Sorması ayıp değildir, hatta gereklidir. ENSAR ve TÜRGEV gibi 5-10 yıl önce kurulan vakıflar o muhteşem gelirlerini neye borçlu?” paylaşımında bulundu.

“SORMASI AYIP DEĞİLDİR HATTA GEREKLİDİR”

Nesin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti

“Nesin Vakfı’nın gelirlerinin kaynağı belli: Aziz Nesin’in kitaplarının telif hakkı, mal sahibi olduğumuz taşınmazların kira geliri ve halkımızın bağışları. Var olmamızı ve topluma yararlı olmamızı sağlayan bu geliri hiç kuşkusuz 1946’da profesyonel yazarlığa başlayan Aziz Nesin’in çalışkanlığına, üretkenliğine, çektiklerine ve direncine borçluyuz. Yani 75 yıllık bir geçmişimiz var. Sorması ayıp değildir, hatta gereklidir, ENSAR ve TÜRGEV gibi 5-10 yıl önce kurulan vakıflar o muhteşem gelirlerini neye borçlu?

Babam bir gün Vakıf çocuklarıyla toplantıda “Bu Vakf’a beş kuruş haram para girmemiştir” demişti. Çivi gibi çakılmıştır aklıma. Geleneği devam ettiriyoruz. Halkın hizmetine vakfedilmiş 75 yıllık onurlu bir geçmişin önünde duramazsınız, ezer geçer çünkü.”

CHP’den Nesin Vakfı için soru önergesi! “Cemaat iddiası doğru mu?’