Ali Mahir Başarır’dan polise ‘şerefsiz’ diyen AKP’li vekile ‘fezleke’ tepkisi

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 1:11 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 3:53 pm

CHP’li Ali Mahir Başarır, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda, aracını durduran polise ‘şerefsiz’ diyen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile tartıştı. Başarır AKP’li Zeynep Gül Yılmaz hakkında neden fezleke düzenlenmediğini sorarak, “Mersin’de görevli polise ‘şerefsiz’ diyen bu hanımefendiye bir fezleke var mı?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in, polise yumruk atmasıyla ilgili fezlekenin görüşüldüğü TBMM  Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda, aracını durduran polise ‘şerefsiz’ diyen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile tartışma yaşadı. Başarır’ın, “Mersin’de görevli polise ‘şerefsiz’ diyen bu hanımefendiye bir fezleke var mı?” sözlerine AKP’li Yılmaz, “Senin benimle derdin söylesene” yanıtını verdi. Başarır bu sözlere gülerek, “Benim sizinle ne derdim olabilir hanımefendi, benim derdim hukukla, adaletle, eşitlikle” cevabını verdi.

AKP’li Zeynep Gül Yılmaz: Sözlerim cımbızlanarak çarpıtıldı

Anayasa ve Adalet Komisyonu AKP’li Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Komisyona HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Tülay Hatimoğulları, Mehmet Rüştü Tiryaki, Abdullah Koç, Hüseyin Kaçmaz ve Erdal Aydemir katıldı. CHP, İYİ Parti, MHP ve AKP üyesi milletvekilleri yer aldı.

“AKP’Lİ VEKİL HAKKINDA NEDEN FEZLEKE YOK”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, komisyonda yer alan ve geçtiğimiz yıl aracını durdurduğu için tartıştığı polis memuruna hakaret ettiği görüntüleri bulunan AKP’li Zeynep Gül Yılmaz hakkında neden fezleke düzenlenmediğini sorarak, “Mersin’de görevli polise ‘şerefsiz’ diyen bu hanımefendiye bir fezleke var mı?” dedi.

Polise hakaret eden AKP’li vekil ‘kanırta kanırta Mersin’i alacağız’ demişti

Komisyon başkanı AKP’li Yusuf Beyazıt’ın, ‘Var’ demesine tepki gösteren CHP’li Başarır şunları söyledi:

“Çok çok üzülüyorum. Ne kadar polisi askeri seviyorsunuz bilmiyorum. Ama az önce bu hanımefendi, ‘Polise şerefsiz dediğimi kabul ediyorum’ dedi. Ama ne yazık ki iki polis Mersin’de hâlâ açıktadır. Bu iki polisimizin hâlâ açıkta olduğunu biliyor musunuz? Hâlâ açıkta bu iki polis. Niye? Hanımefendi ‘şerefsiz’ dediği o videolar yayınlandı diye.

Suçunuzu kabul ediyorsunuz, niye gidip demediniz, ‘Ben suçluyum ben terbiyesizlik yaptım o polislere görevini iade edin’ Niye demediniz hanımefendi, niye demediniz? Diyemezsiniz, demezsiniz çünkü sizin suç işleme özgürlüğünüz var, sizin hakaret etme özgürlüğünüz var” dedi.

Bu sözler sonrası AKP’li Yılmaz, “Senin benimle ne derdin söylesene” yanıtını verdi. Başarır bu sözlere gülerek, “Benim sizinle ne derdim olabilir hanımefendi, benim derdim hukukla, adaletle, eşitlikle” cevabını verdi.

Ali Mahir Başarır'dan polise 'şerefsiz' diyen AKP'li vekile 'fezleke' tepkisi

Ali Mahir Başarır’dan polise ‘şerefsiz’ diyen AKP’li vekile ‘fezleke’ tepkisi

 

Başarır: Ben mi vekilinize polise hakaret ettirdim?