Ali Mahir Başarır: Soylu’ya neden ‘Süslü’ denildiğini açıklayacağız

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 1:22 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2021 Cuma 1:39 pm

TELE1’de Begümhan Aydoğan’a konuk olan CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, Sedat Peker’in Süleyman Soylu’ya neden ‘Süslü’ dediğini açıklayacaklarını söyledi. Süleyman Soylu ve Efkan Ala’nın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Başarır, belgeleri de açıklayacaklarını söyledi.

Katıldığı Gün Ortası programında önemli açıklamalarda bulunan CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarını yorumladı. Başarır, “Temiz Süleyman’dan kastı temiz olmamasıydı. Peki Süslü demesinin altında ne var? Elimizde buna ilişkin ipuçları var. Bakan nasıl süslenmiş, hangi aksesuarları kullanmış, kim tarafından temin edilmiş hepsi açıklanır. Soylu o koltukta, Efkan Ala o koltukta oturmamalı.” ifadelerini kullandı.

Başarır, konuşmasına şöyle devam etti: Emniyet Müdürlüğü tarafından Sedat Peker’e özel koruma tahsis edildi. Bu koruma daha önceki dönemde verildi ama Süleyman Soylu’nun bakan olduğu dönemde de bu koruma devam etti. Çakarlı plakaları kim verdi? Ömer Çelik bunları açıklamalı.”