Ali Mahir Başarır Romanlara seslendi: Sahipsiz değilsiniz

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:10 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 3:38 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Yalova’nın Seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman 100 yıldır Romanların yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi’ni ziyaret ettiler ve Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edilmesi ve mahallenin tahliye edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundular.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Başkanımızın dediği gibi sahipsiz değilsiniz. Bu memleket hepimizin. Burada doğduk, burada büyüdük ve burada öleceğiz. Suriyelilere TOKİ’den ev verenler, Suriyelilere mahalleler kuranlar kendi öz yurttaşı romanları ailesinden alıp sokağa atmak istiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Burada 1 metre toprağınızı, bir tek tuğlanızı vermeyin. Bu ülke hepimizin. Hiç kimseyi evinden, mahallesinden, yurdundan atamazlar. Eğer size böyle güzel bir mahallede evlerinizi yapıp teslim ediyorlarsa bir düşünün ama size evinizi barkınızı ve bir mahallenizi vermiyorlarsa buradan çıkmak yok.” dedi.

ROMANLARIN 100 YILDIR ATALARININ, BABALARININ YAŞADIKLARI TOPRAKLARI HİÇBİR DEVLET ADAMI TERK ET DİYEMEZ!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Yalova’nın en değerli yeri, merkezi bir yerdeyiz. Burada vatandaşlarımıza bir yazı gönderiliyor ve Ankara’da Bakanlar Kurulu kararıyla diyor. 2 ay içerisinde 30.09.2022 tarihinde mahalleyi boşaltın diyorlar ve eğer mahalleyi boşaltmazsanız elektrik, su, telefon kesilecek deniliyor. Buradaki vatandaşlarımız 100 yıldır bu bölgede yaşıyorlar. Ekonominin geldiği durum ortada. Bu insanlarımız nereden ev bulup taşınacaklar? Dünyanın hiçbir yerinde devlet vatandaşına böyle bir işkence yapamaz. 100 yıldır atalarının, babalarının yaşadıkları toprakları hiçbir devlet adamı terk et diyemez. Bunun için biz Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak genel başkanımız ile sizin yanınızdayız. Yarın herkesi genel başkanımızın geldiği meydana bekliyoruz. Eğer kentsel dönüşüm yapılacaksa sizin fikriniz alınmalıdır. Burada bir rant varsa o da sizlere verilmelidir.” dedi.

SAHİPSİZ DEĞİLSİNİZ, MERAK ETMEYİN!

Yalova’nın Seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman açıklamasında şunları söyledi: “Biliyorsunuz ben bu mahallede doğup büyümüş insanlardan biriyim. Bizi görevden uzaklaştırdıktan sonra mahalleyle ilgili dayatma arttı. Buradaki hemşerilerim önce insan. Sizi buradan kümesten tavuk çıkartır gibi çıkartamayacaklar. Yalova’da şu anda 2+1 daireyi kira olarak tutmaya çalışsanız 3 bin TL’den aşağıya daire yok. Bir taraftan ev sahipleri size Romansınız diye ev de vermiyorlar. Hiçbir taşkınlığa mahal vermeden sakince halletmek gerekir. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ben görevden uzaklaştırıldıktan sonra adeta bir Yalovalı gibi Yalova’ya emek verdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan partimizin tecrübeli isimlerinden biri olarak buraya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi burada. Biz hepimiz buradayız. Sahipsiz değilsiniz, merak etmeyin.” sözlerini dile getirdi.

ROMANLARIN PROBLEMİ SAYMAKLA BİTMEZ

Mahalle adına konuşan Yalova Genç Romanlar Federasyonu Başkanı Kerem Koyuncu, “Ben bu mahallenin temsilcilerinden biriyim. Türkiye genelinde Romanların barınma problemi %82. Eğitim problemleri ve diğer problemleri anlatmaya kalkarsak burada 2-3 saat konuşmak durumunda kalırım. Yani Romanların problemi saymakla bitmez. 2 yıllık pandemi sürecinde bu çocukların tamamı eğitim alamadı. Bu arada bizler kentsel dönüşüme karşı insanlar değiliz.” dedi.

Ali Mahir Başarır: Adı adil olan Bakan sen kimsin?