Tepkiler çığ gibi! ‘Anayasal suç işliyorlar’

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 11:47 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 3:09 pm

Seçim öncesi gerici açıklamalar arttı. Muhalefeti hedef alan imam Halil Konakçı, “Oruç tutmayanlar sopalanabilir” derken, deve sidiği ile ünlenen Ebubekir Sifil, “Namaz kılmayanlar öldürülebilir” dedi. Diyanet’in ise müftülere seçim talimatı verdiği iddia edildi. CHP’li Ali Mahir Başarır, “Anayasal bir suç.” dedi.

Gericiler Türkiye’de toplumu tehdit etmeye devam ediyor. Deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek daha önce gündeme gelen Ebubekir Sifil, bu kez de namaz kılmayan kişilerin azarlanabileceğini, dövülebileceğini hatta öldürülebileceğini söyledi.

Sanatçıları, kadınları hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı’nın  ise “Oruç tutmayanlar sopalanabilir” vaazı ortaya çıktı.

Diyanet‘in müftüleri toplantıya çağırdığı “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” dediği iddia edildi.

Konu ile ilgili TELE1’den Barış Önal’a konuşan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, ” Bunların hepsi saçmalık. Anayasal bir suç. Türkiye laik bir devlet. Türkiye’nin yönetim şekli anayasanın ilk dört maddesinde açık şekilde belirtilmiş” dedi.

“DİYANET HIRSIZLIĞIN GÜNAH OLDUĞUNU ANLATMALI”

Diyanetin açıklamalarıyla ilgili TELE1’den Barış Önal’a konuşan Ali Mahir Başarır, “Anayasaya göre böyle bir talimat vermesinin bir karşılığı yok. Görev tanımı belli. Türkiye’nin geldiği nokta gerçekten komedi. Bunları konuştuğumuz zaman insanlara mutsuzluk veriyor. Diyanet nasıl seçim talimatı veriyor? Seçim kararını ya Meclis alır ya da Cumhurbaşkanı meclisi fesheder. Diyanet İşleri Başkanı’nın buradaki görevi ne olabilir? Türkiye bu durumdaysa dinin siyasete alet edilmesinden kaynaklı. Şimdi de imamları alet etmeye çalışıyorlar. Köydeki imam, mahalledeki imam AKP’ye oy mu isteyecek. Hırsızlık yapmanın, iftira atmanın, yolsuzluk yapmanın, kadınlara, çocuklara zulmetmanın günah olduğunu anlatmalı. Haksız, yolsuz ihalelerin günah olduğunu anlatmalı. Beşli çete hakkında bir fetva versin, hırsızlık günah desin” ifadelerini kullanmalı.

DİYANET’TEN SEÇİM TALİMATI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Haziran ayında yaptığı 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” dediği iddia edildi.

Diyanet’ten imamlara ‘seçim’ talimatı iddiası! “Ev ev gezin”

 

“NAMAZ KILMAYAN ÖLDÜRÜLEBİLİR”

Deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek daha önce gündeme gelen Ebubekir Sifil, bu kez de namaz kılmayan kişilerin azarlanabileceğini, dövülebileceğini hatta öldürülebileceğini söyledi. Gerici Ebubekir Sifil’in akılalmaz sözleri sosyal medyada tepki topladı. Sifil, namaz kılmayan kişinin öldürülebileceğini söyledi.

Sifil’in sözleri şöyle:

“Bir adam var çok laubali davranıyor. Efendim, aslında namazın önemini biliyor. Kılmamak için herhangi bir meşru mazereti yok. Yani eli sağlam ayağı sağlam suya kavuşmuş, abdest alma sıkıntısı yok, namaz kılma sıkıntısı yok, zaman sıkıntısı yok vesaire. Bu adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir.”

Deve sidiği ile gündeme gelen Ebubekir Sifil: Namaz kılmayan öldürülebilir!

“ORUÇ TUTMAYANLAR SOPALANMALI”

Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı’nın oruç tutmayanları hedef aldığı video sosyal medyada yeniden gündem oldu. Konakçı’nın oruç tutmayanların sopalanması gerektiğini söylediği ortaya çıktı.

Şeriatçı İmam Halil Konakçı’nın oruç tutmayanlarla ilgili bir söylediği sözler tepki çekti. Konakçı söz konusu konuşmasında “Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki zorlama var.” ifadelerini kullandı.

İmam Konakçı’nın oruç tutmayanların sopalanmasını istediği konuşma gündem oldu