Ali Mahir Başarır: Dokunulmazlık için polisimize şerefsiz diyen el kaldıracak

Yayın tarihi: 11 Ocak 2023 Çarşamba 12:37 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2023 Çarşamba 12:45 pm

CHP’li vekiller, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır‘ın dokunulmazlığının kaldırılması için oylama yapılacak komisyon öncesinde TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başarır, “Kaldırsınlar, bu kirli ellerin oylarıyla kaldırsınlar. Kaldırmazlarsa alçaktır, namerttirler.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun toplantısına katılmayacaklarını açıkladı. CHP’li vekiller komisyondaki oylama öncesinde TBMM’de basın açıklaması yaptı. Başarır, “Anlımız açık, başımız dik. Şükürler olsun ki yüz kızartıcı bir iddiayla karşınızda değilim.” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu CHP Grup Sözcüsü İbrahim Özden Kaboğlu, dokunulmazlığın oylanacağı komisyon öncesinde, “Bin 700 dosyadan iki dosya ayırılarak komisyona getiriliyor. Biz komisyon üyeleri olarak dosyaların nasıl geldiğinden haberdar değiliz. Hangi koşullar ayarlandı da geldi o dosyalar haberdar değiliz. Anayasa komisyonu çalıştırılmayan bir komisyon. Biz oyuna gelmeyeceğiz. Anayasa bağlılığımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“DOKUNULMAZLIĞIMIZI KALDIRMAZSANIZ ALÇAKSINIZ”

Dokunulmazlığı görüşülecek olan Ali Mahir Başarır ise şunları söyledi: “Anlımız açık, başımız dik. Şükürler olsun ki yüz kızartıcı bir iddiayla karşınızda değilim. Birazdan şurada gördüğünüz binada bazı arkadaşlar dokunulmazlığımızın kaldırılması için el kaldıracak. Bunlardan bir tanesi, Mersin’de kameraların önünde polisimize ‘şerefsiz’ diyen AKP’nin Komisyon Sözcüsü Zeynep Gülyılmaz. Mesela 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yaptığı iddia edilen Erzincan Milletvekili el kaldıracak. Ya da 180 milyon dolarlık kirli bir serveti edinip de paylaşamayan Zehra Taşkesenlioğlu el kaldıracak. Ya da İBB’den milyonlarca burs alıp, yan gelip yatıp AKP’li milletvekilleri el kaldıracak. Ya da gencecik bir akademisyeni öldüren katilleri evinde saklayan Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz el kaldıracak. Korkmuyoruz, ne eğiliriz ne geri adım atarız. Kaldırsınlar, bu kirli ellerin oylarıyla kaldırsınlar. Kaldırmazlarsa alçaktır, namerttirler. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk. Biz 885 milyonluk hazineyi savunduk. Bizim Mersin’e verilmeyecek hesabımız yok. Korkmuyorum. Arkadaşlarım ile birlikteyim.”