Ali Mahir Başarır: Adı adil olan Bakan sen kimsin?

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 3:35 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 3:35 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçiş garantisi verilen Osmangazi Köprüsü’ne övgüler yağdıran Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sert ifadeler kullandı. Başarır, “Adı Adil olan ama kendisi adil olmayan o ulaştırma bakanı da bunu itiraf etti, Osmangazi Köprüsü’nün bize olan maliyeti en fazla bir buçuk milyar dolar. Ne kadar ödüyoruz? 10 katı… Çıkın bunu söyleyin be, utanın” diye konuştu.

Osmangazi Köprüsü için akıl almaz sözleşme! ‘Garanti araç’ sayısı tutturulsa da şirkete ödeme yapılıyor

TELE1’de yayınlanan Gün Başlıyor programında Zeynel Lüle’ye konuk olan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Osmangazi Köprüsü’nün maliyetinin açıklanan rakamlardan fazla olduğuna dikkat çekerek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslendi.

Başarır konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün adı Adil olan ama kendisi adil olmayan o ulaştırma bakanı da bunu itiraf etti. Osmangazi köprüsünün bize olan maliyeti en fazla bir buçuk milyar dolar. Biz ne yapmışız burada? 22 yıl 4 ay her gün 40 bin araç geçiş garantisi vermişiz. Ne kadar? Düne kadar 37.8 dolardı, bugün Amerika’daki enflasyona endekslediği için fiyatları, 42 dolar oldu. Günde 40 bin araç 365 gün, o 365 günü de 22 buçuk yılla çarptığımız zaman 12 milyar dolar gibi bir para ödüyoruz. Peki maliyeti nedir? Bir buçuk milyar dolar. Ne kadar ödüyoruz? 10 katı…

UTANIN

Çıkın bunu söyleyin be, utanın. 100 bin lira 100 milyon falan değil fark. Fark 9 buçuk milyar dolar, yani eski parayla yaklaşık 180 katrilyon. Çok ciddi bir para. En son 84 milyon için oluşturulan bütçenin yüzde 20’si yüzde 30’u. Bu bir soygundur, bu bir alçaklıktır. Bu 84 milyonu soymaktır, 84 milyonu açlığa terk etmektir. Çocuklarımızı, evlatlarımız, yurt bulamayan insanları sokağa bırakmaktır. Utanma duygularını yitirmişler. Ahlak kavramı kalmamış.”

Ali Mahir Başarır’dan yandaş medyaya: Bir parça şerefiniz varsa doğruları yazın