Ali Koç’tan VAR kararlarına sert sözler

Yayın tarihi: 4 Aralık 2019 Çarşamba 5:19 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2019 Çarşamba 5:19 pm

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp dergisindeki yazısında “Geldiğimiz noktada, ilgililerin kendilerini sorgulamadığı, bu çarpık duruma çeşitli bahanelerle sahip çıktığı, sorunlara çözüm üretmediği ve bir pozisyon almadığı takdirde sistemin kangren olması kaçınılmazdır.” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi yayın organlarından Fenerbahçe Dergisi’nin Aralık 2019 sayısındaki yazısı şöyle:

Sevgili Fenerbahçeliler,

Dergimizin Aralık sayısı için çalışmalarımızı yaparken; sizlere kulübümüzün gündemine dair görüşlerimi paylaşacak, önümüzdeki dönemle ilgili hedeflerimizi ifade edecektim.

Ancak sezonun ilk haftası itibariyle başlayan, Süper Lig Cemil Usta Sezonunun 13. haftasında deplasmanda Göztepe ile oynadığımız karşılaşmada zirve noktasına gelen endişelerimiz, hakem hataları, MHK tutum ve davranışları, futbolun en üst merci olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm gelişmelere tepkisiz kalması, gündemimizi sadece ve sadece futbola odakladı.
Ülke futbolunun, henüz 13. haftada, adil rekabet ortamının sağlanamadığı ve dolayısıyla sisteme güvenin endişe verici seviyeye geldiği konusunda, neredeyse kamuoyunun tümü, hemfikir duruma gelmiştir.
Göreve geldiğimiz günden bu yana her fırsatta zaten güven eksikliği olan futbol ortamında daha iyi şartların sağlanması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu alacağımızı net ve sarih bir şekilde belirtmiştik. Ancak biz adalete vurgu yaptıkça bilhassa Fenerbahçe özelindeki tutum, davranış ve kararlar her geçen gün daha da kötüye gitti.

Fanatik haberine göre; Geldiğimiz noktada, ilgililerin kendilerini sorgulamadığı, bu çarpık duruma çeşitli bahanelerle sahip çıktığı, sorunlara çözüm üretmediği ve bir pozisyon almadığı takdirde sistemin kangren olması kaçınılmazdır.

Bir kez daha vurgulamak istiyorum; Fenerbahçe hiçbir durum ve koşulda bir ayrıcalık talep etmemiştir, etmeyecektir.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu kararlarından başlayarak hakem atamalarında, hakem kararlarında ve VAR uygulamalarında standartların yakalanamaması karmaşaya sebep olmaktadır.

Süper Lig’de 14. hafta hakemleri belli oldu