Ali Koç’tan ‘protesto’ çıkışı: Belki de sahaya çıkmamalıyız

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 5:19 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 5:19 pm

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, indirim isteyen yayıncı kuruluşa tepki gösteren Süper Lig’in ilk haftası için protesto fikrini ortaya attı.

Ekonomi basınıyla bir araya gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Yayıncı kuruluş 679 M TL daha indirim istiyor” dedi, “TFF’ye bizim patronumuz değil, bize çalışan bir kurum olduğunu hatırlatmalıyız” diye yüklendi.

Ligin ilk haftası için protesto fikri sunan Koç, şunları söyledi:

“Yayıncı kuruluş 679 M TL daha indirim istiyor. Buna nasıl müsaade ediliyor anlamıyorum. Yayıncı son ödemeyi yapmıyor, niye indirim istiyorsun? Öyle oldu, böyle oldu, Fenerbahçe kavga etti, maç 60 saniye oynanmadı, bir sürü mazeret… Şu anda 2,6 milyar olan rakamı 2 milyara indirmeye çalışıyorlar. 2 milyara inerse en başta 500 milyonluk olan ihale 215 milyona inmiş oluyor.

Birileri bugüne kadar bu arkadaşlara sahip çıkmış, tutmuş. Biz, bütün Orta Doğu’yu karşımıza alarak Katar’a sahip çıkmış bir ülkeyiz. Kulüplerin bu şekilde mağdur olmasını, Katar’ın bir şirketi nasıl yapabiliyor? Birileri arkasında olmadan, bu olmaz.

TFF’nin bizim yanımızda olması lazım. TFF’nin de sabrı taşmış, biraz bizim tarafımıza geldiler. Belki ilk haftanın maçlarını kulüpler oynamamalı. TFF kime çalıştığını, kime hizmet ettiğini anlamalı. Bizim patronumuz olmadığını anlamalı. Burada bütün riski biz alıyoruz. UEFA’dan ceza yiyen biziz, oyuncular bizim, statlar bizim, maçlar bizim. TFF kendi çıkarlarına göre karar alıyor. Bu yanlış.

EFA’nın FFP düzenlemeleri sonrası düzelmeyen tek ülke takımları bizimkilermiş. AŞ, dernek yapısını anlamakta çok zorluk çekiyorlar. Türkiye’deki sistemi sahiplik modelinin olmamasına bağlıyorlar.”