Ali Koç’tan dikkat çeken açıklamalar: Olağan şüpheliler yöneticiler değil

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 1:52 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 1:52 pm

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sponsorluk anlaşması imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Futbol takımıyla ilgili eleştirilere cevap veren Koç, “Biz kulüp yöneticileri burada gönüllü insanlarız. Fedakarlık yapıp kulüpleri bir yere getirmeye çalışıyoruz. Karnemiz çok mu iyi, hayır değil. Ama kesinlikle olağan şüpheliler yöneticiler değil.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sponsorluk anlaşması imza töreninde açıklamalar yaptı.

Ali Koç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2 gün önce buradaydık, 5 saat süren bir toplantı yaptık. Kulüpler Birliği tam kadro buradaydık. Konuştuğumuz konulardan biri futbolun ekonomik durumuydu ve bu durum içinden hep birlikte nasıl daha sağlıklı bir ekonomiye sahip olabiliriz düşüncesiydi. Gelir ve gider tarafı var. Bir tarafı arttırmamız lazım, bir tarafı azaltmamız lazım.”

Ali Koç’tan TFF toplantısı sonrası açıklama: Küçük dilimizi yuttuk

“ŞÜPHELİLER YÖNETİCİLER DEĞİL”

Ali Koç: “Futbola baktığınız zaman, bunu birçok kez söyleyeceğim. Biz kulüp yöneticileri burada gönüllü insanlarız. Fedakarlık yapıp kulüpleri bir yere getirmeye çalışıyoruz. Karnemiz çok mu iyi, hayır değil. Ama kesinlikle olağan şüpheliler yöneticiler değil. Son 5 yılda Türk futbolunun ekonomik açıdan yaşadıklarına baktığınız zaman hiçbiri kulüplerle endeksli değil. Yanlış, gereksiz transfer diyebilirsiniz ama bugün yayın gelirlerinin 500’den 96 milyon dolara düşmesi, vergilerin 15’ten 40’a çıkması, döviz kurunun geldiği nokta, pandemi bunların hiçbiri kulüplerin kontrolünde olan durum değil. Bunlarla Türk futbol ekonomisi sürdürülemez hale gelmiştir.”

“5 YIL ANLAŞTIK”

“Sürdürülemez ekonomi, dış etkenlere çok daha açık hale geliyor. Bunlardan bir tanesi de illegal bahis sektörünün ciddi anlamda ilerlemesi. 5 yıllık harita yapmak üzere anlaştık. Sponsorlar da burada çok önemli. Sponsorlara öyle bir ortam vermeliyiz ki buraya seve seve girmeliler. Sıkıntı yaşayayım olmamalı.”

Fenerbahçeli taraftarlardan ‘istifa’ yürüyüşü! Tarih belli oldu

“EN ÖNEMLİ VAZİFEMİZ”

“Sponsorlarımızı cezbetmek, kalıcı tutmak, daha fazla yatırım yapmalarını sağlamak bu iklimin paydaşlarının en önemli vazifesi. Hem kendi ligimizde hem de UEFA’da kalıcı, sürdürülebilir, potansiyelimizin hak ettiği başarılar için ekonominin sağlam, sürdürülebilir olması lazım. Bu iklimi sağlamamız lazım. Marka değeri arttıkça sponsorlar da gelecek.”

Kaynak: TELE1