Ali Koç yeniden Fenerbahçe’nin başkanı seçildi! “Artık değişim zamanı”

Yayın tarihi: 9 Haziran 2024 Pazar 9:40 am - Güncelleme: 9 Haziran 2024 Pazar 9:12 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Fenerbahçe Kulübü’nün olağan seçimli genel kurulu, bugün Ülker Stadı’nda tamamlanacak. Kongrenin ikinci gününde başkanlık seçimi yapıldı. Resmi sonuçlara göre mevcut Başkan Ali Koç Fenerbahçe’nin yeniden başkanı seçildi. Aziz Yıldırım Ali Koç’u tebrik etti. Kongrede Ali Koç 16 bin 464 oy alırken Aziz Yıldırım 10 bin 483 oy aldı.

Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Ali Koç, yeniden Fenerbahçe başkanı seçildi. Seçimde aday olan Aziz Yıldırım, Ali Koç ile birlikte sahneye çıkarak kongre üyelerini selamladı ve kendisine destek mesajı verdi.

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu’nda yapıldı. Saat 17.00 itibarıyla sona eren oy verme işlemi sonrasında oy sayma işlemine geçildi. Oy sayımı sırasında Başkan Ali Koç, saat 19.00 itibarıyla sahaya inerken, tribünler de meşaleler yanmaya başladı. Taraftarlar hep bir ağızdan kendisine tezahüratlarda bulunurken, “İnandık sana, güvendik sana, yüzümü kara çıkarma” tezahüratı söylendi. Daha sonra Koç, tribüne çıkarak Aziz Yıldırım’ın bulunduğu odaya gitti ve Yıldırım kendisini tebrik etti. İkili, daha sonra birlikte platforma çıkarak el ele tribünleri selamladı.

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİRİZ”

Kürsüde Fenerbahçelilere seslenen Yıldırım, “Bugün Fenerbahçe’ye yakışan bir kongre yaptık. Bütün delegelere teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık. İnşallah Ali Koç ve arkadaşları bu sene Fenerbahçe’yi şampiyon yaparlar. Biz de elimizden gelen desteği veririz” ifadelerini kullandı. Ali Koç, yönetim kurulunda yer alan isimler ve kongre üyeleri tarafından tebrikleri kabul etti.

ALİ KOÇ: ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI

Başkan seçilmesinin ardından yeniden kürsüye gelen Ali Koç şunları söyledi:

Bu yarışın kazananı Fenerbahçe olsun dedim. Şimdi bunu gerçekleştirdik. Bütün dünyaya Fenerbahçeliliğimizi gösterme zamanı. Şampiyonluk yolunda size taahhütler verdik. Ama en büyük taahhüt geçmişi kapatıp, hep birlikte yeni bir sayfa açmak.

Bu yolda, bize bir adım atana bizim 10 adım atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Artık hepinizin ilk vazifesi, artık Fenerbahçe’nin hocasını, futbolcularını, yönetimini çerez haline getirmemek. Artık değişim zamanı, küskünlükleri kırgınlıkları geride bırakıyoruz.

Sosyal medyada size hakaret eden, küfür edenlere karşı dimdik durduğunuz için çok teşekkür ediyorum. En çok siz gurur duyacaksınız bu seçimden. Eminim ki Riva tarafında bu akşamki sonuçlardan memnun olmayan biri vardır. Artık değişim zamanı.

Yaşa Fenerbahçe, en büyük Fenerbahçe

Fenerbahçe başkanlık seçiminde resmi sonuçlar:

Toplam oy sayısı: 27.489

Geçersiz oy sayısı: 500
Geçerli oy sayısı: 26.947

1. Ali Koç: 16.464 (%61,1)
2. Aziz Yıldırım: 10.483 (%38,9)

27 BİNDEN FAZLA OY KULLANILDI

Divan Başkanı Vefa Küçük Fenerbahçe kongresinde 27 binden fazla oy kullanıldığını açıkladı. Öte yandan katılım oranı yaklaşık yüzde 58 olarak duyuruldu

OY KULLANMA SÜRESİ DOLDU

Saat 10.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi  17.00’de sona erdi.

Dün gerçekleştirilen oy pusulası rengi belirleme işleminin ardından Başkan Ali Koç sarı oy pusulasını seçerken, Aziz Yıldırım’ın ise pusula rengi beyaz oldu.

Fenerbahçe’nin olağan seçimli genel kurulu birinci günü olaylı tamamlandı. Başkanlığa yeniden adaylığını koyan Aziz Yıldırım, divan başkanlığına Vefa Küçük’ün seçilmesinin ardından anti demokratik oylama olduğunu iddia ederek kongreyi terk etti. Ali Koç ise toplantının sonunda kürsüye çıkarak Aziz Yıldırım’ı son kez televizyona çıkarak tartışmaya davet etti.

 

ADAYLARININ LİSTESİ

 Ali Koç’un yönetim kurulu aday listesi:

Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu aday listesi:

Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim, Tuna Akın.

Fenerbahçe kongresinde ‘Acun Ilıcalı’ gerilimi

Kaynak: TELE1