Ali Koç açıkladı! Fenerbahçe’den ‘yıldızsız forma’ kararı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 4:14 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 Cumartesi 4:14 pm

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Taraftara 2-3 nokta transfer daha yapacaklarının müjdesini veren Ali Koç, TFF’nin 1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili komisyon kurma kararını da değerlendirdi. Koç, “TFF’nin yaklaşımını son derece doğru buluyoruz. Bundan sonraki maçlarımızda yıldızsız formamızla oynayacağız” dedi.

Süper Lig’de yeni sezona İsmail Kartal önderliğinde ‘şampiyonluk’ parolasıyla hazırlanan Fenerbahçe’de başkan Ali Koç Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Başkan Koç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 1959 yılı öncesindeki şampiyonluklarla ilgili komisyon kurma kararını doğru bulduklarını belirterek, bundan sonraki maçlara yıldızsız forma ile çıkacaklarını açıkladı.

“2-3 NOKTA ATIŞI TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ”

Transfer gündemine ilişkin de konuşan Koç, taraftarlara yeni transferlerin müjdesini verdi. “Bu sene şu ana kadar iyi bir transfer planlaması yaptık. 2-3 tane daha nokta atışımız var, onları da inşallah önümüzdeki haftalarda halledeceğiz” dedi.

Koç’un açıklamaları şöyle:

“FENERBAHÇE’NİN EN BÜYÜK RAKİBİ CAMİANIN KENDİSİ”

“Hocamıza, takıma sahip çıkmak durumundayız. Fenerbahçe’nin en büyük rakibi, Fenerbahçe camiasının kendisi. En ufak bir olayı, en büyük reaksiyonla yaşar olduk. Bu olumlu ve olumsuz böyle.”

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUKLAR

“TFF komisyon kurulduğunu açıkladı. Doğru bir karar ama geç kalınmış bir karar. Nihat Özdemir döneminde de konuşuldu ama hiçbir şey yapılmadı. Aksi durumda bu gereksiz tartışmalar devam edecektir. Bundan sonra tarafsız bir şekilde kaynakları ve arşivleri inceleyip gerçekleri ortaya çıkarmaktır. Bizler de üzerimize düşeni memnuniyetle yapmaya hazırız. Türk topraklarında 1959’dan önce futbol oynanıyordu ya da oynanmıyordu. Bu kadar basit.

Hakkımızı hukuk dışı etmenlerle gasp etmeye çalışanlarla, 2000’li yıllarda kurdukları hegemonyalarını devam ettirmeye çalışanlarla da onların anlayacağı her türlü dilden mücadele vereceğiz. Canıgönülden inanıyor ki TFF de baskı altında kalmadan kararını verecektir.”

“ONLARIN ANLADIĞI DİLDEN MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Türk futbolunda 2000’li yıllarda hegemonya kuranlarla onların anladığı dilden her türlü mücadele edeceğiz. Neden panik içindeler? Çünkü o dönemde bir şampiyonlukları var.”

“O KULÜBÜN BAŞKANI BU KADAR BİLGİSİZ OLAMAZ”

“Tüm güçleri, lobi ve uzantılarıyla bu konunun karşısında duruyorlar. Olağanüstü yalanlarla lobi yapmaya başladılar. Geçmişte başvurumuz reddedilmiş. Külliyen yalan. Kamuoyu ve TFF’yi etkilemeye çalışıyorlar. O kulübün başkanı, bu kadar bilgisiz olamaz. Mümkün değil. Birileri yanlış bilgilendiriyor herhalde.”

“BUNDAN SONRAKİ MAÇLARIMIZDA YILDIZSIZ FORMAMIZLA OYNAYACAĞIZ”

“5 yıldızlı armamızın olduğu formalarla maça çıkacağımızı ifade etmiştik. Bu karar almamızın sebebi; TFF’ye yaptığımız başvurunun üzerinden uzun bir sürenin geçmesiydi. Kupa seramonisine 5 yıldızlı formayla çıktı, Zimbru maçına 5 yıldızlı formayla çıktık. TFF tarafından komisyon kurulmamış olsaydı sonuna kadar 5 yıldızlı formayla devam edecektik. Bunun puan silme cezasından küme düşmeye kadar cezası var. Geldiğimiz noktada TFF’nin yaklaşımını son derece doğru buluyoruz. Bundan sonraki maçlarımızda yıldızsız formamızla oynayacağız.”

“AZİZ YILDIRIM YALAN VE TEHDİTLERLE ORTAYA ÇIKTI”

“Aziz Yıldırım, yine kendine has üslubu ve yalan ve tehditlerle kritik zamanda ortaya çıktı. Camia gücüne, bu sezon her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Öyle bir kültürde yaşıyoruz ki, bu yalanlara ve tehditlere cevap vermediğinizde üstünüze yapışıyor. Sayın Yıldırım, etrafındaki yancıları ile hayal dünyasında yaşıyor. Bütün aklı selim Fenerbahçeliler, sizin gerçek derdinizin Fenerbahçe’nin iyiliği olmadığını biliyor.

“CESUR GÖRÜNÜMLÜ CESUR OLMAYAN LİDERSİNİZ”

“Kamuoyu önünde karşıma çıkma cesaretiniz varsa, her söylediğinize cevap veririm. O güne kadar Aziz Yıldırım konusu kapanmıştır. Sayın Başkan, hayatımda karşılaştığım en cesur görünümlü ama hiç de cesur olmayan bir lidersiniz. Biraz iyi niyetli olsaydınız, Fenerbahçe’ye yapacağınızı eleştirilerinizi dışarıda değil, kongre üyeleri önünde yapardınız.”

Fenerbahçe, Cengiz Ünder’de sona geldi! İstanbul’a geliyor