Ali Kıdık, Karaismailoğlu’nu yalanladı: Kargo binası doğrudan bakanlığın sorumluluğunda

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 3:42 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 5:26 pm

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, İstanbul Havalimanı’nın kargo bölümünde çöken çatı için, “Zaten yıkılacaktı” diyen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun iddialarını yalanladı. Kıdık, “Karbo binası doğrudan bakanlığın sorumluluğunda” dedi.

CHP Milletvekili Gökan Zeybek ve İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu oldu. Zeybek ve Kıdık, İstanbul Havalimanı kargo bölümünde çalışan ve kar yağışı sebebiyle çöken çatının altında kalan işçinin güvenliğini hiçe saydıklarını kabul eden Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na tepki gösterdi. Kıdık, Karaismailoğlu’nun açıklamalarını yalanlayarak “Çöken kargo binasına ‘zaten yıkılacaktı’ derseniz havacılıktan da ulaştırmadan da anlamıyorsunuz demektir. Kargo binası doğrudan Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğu alanında.” dedi.

“METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI’NIN AÇIKLAMALARI DİNLENMEDİ”

Gökan Zeybek, Bakan Karaismailoğlu’nun 30 santim karda işçilerin üzerine düşen çatı için, ‘Zaten yıkılacaktı’ açıklamasına tepki gösterdi. Zeybek, havalimanının kargo bölümünün yapımında hata yapıldığını söyledi. Meteoroloji Mühendisleri Odası’nın açıklamalarının dinlenmediğini söyleyen Zeybek şöyle konuştu:

“Mühendislik yapılarında bu tür büyük depolama gerektiren bir çatı yapılıyorsa burada rüzgar ve kar yükünün doğru hesaplanması gerekir. İstanbul Havalimanı’nda yapılan en temel yanlış Meteoroloji Mühendisleri Odası’nın açıklamalarının dinlenmemesi oldu. Kilyos Koyu İstanbul’da en az yağış alan bölgelerden biri. Kilyos’ta alınacak meteorolojik veriler şu anki havalimanının yapıldığı bölgedeki verilerle benzer özellik göstermez.

Hiçbir bina ‘daha sonra yıkılacak’ diyerek yapılamaz. Bu kargo binası kullanılıyordu, insanlar vardı. Bakan bu Türkiye halkına yanlış ve yalan bilgiler veriyor.

“NEDEN TOPLU TAŞIMAYLA ULAŞILAMIYOR?”

Dünyanın hangi büyük şehrinde demiryolu ya da raylı sistemle ulaşılamayan havalimanı var? Bunu bitirmek için neden çaba harcadınız. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da demiryolu bağlantısı henüz yapılmadı. İstanbul’a gelen kargo uçakları çoğunlukla Atatürk Havalimanı’na iniyor. Bu şehrin ikinci bir havalimanıyla desteklenmesi gerekirdi. İki havalimanını birbirine bağlayamadılar.

İstanbul Havalimanı’nın kotu 30 metre daha eksik yapıldı. 30 metre daha dolgu yapılması gerekiyordu ve bu hükümetin bilgisiyle yapıldı. Havalimanı KÖİ projesiyle (Kamu Özel İş birliği) ile yapıldı. Devlet bu havalimanına yolcu ulaşabilsin diye Atatürk Havalimanı’nı kapattı.

“BAKANLAR İSTANBUL’A MO-BESE KAYITLARINI İZLEMEK İÇİN GELDİ”

Millet İttifakı iktidar olduğunda İstanbul’un 2 değil 3 tane ve metro hatlarıyla entegre havalimanı olacak. Bakanlar Sayın İmamoğlu’nun MOBESE kayıtlarını takip etmek için geldiler. Onlar geldikten sonra yapılan bir çalışma olmadı.

KIDIK BAKANI YALANLADI

Bakan Karaismailoğlu’nun ‘sorumluluğumuzda değil’ açıklamalarına karşı Ali Kıdık ise şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bakan havalimanına giden yolların kapanmasını neredeyse bir doğa olayına yoğun bir yağışa bağladı. İBB’nin yolları açtığı bilgisini gizlemeye çalıştı. Sayın bakanın konuşmaları rezaletti. Çöken kargo binasına ‘zaten yıkılacaktı’ derseniz havacılıktan da ulaştırmadan da anlamıyorsunuz demektir. Kargo binası doğrudan Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğu alanında. Bakan bunun sorumluluğundan kaçamaz. Bu nasıl bir aymazlık. Bütün rezaleti örtmek için İBB’ye yüklendiniz.

“UÇAKLAR BENZİNİ İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN ALIYOR”

Dün gece yarısı karayollarının bütün kar küreme araçları İstanbul Havalimanı’na girip orayı temizledi. Yap-işlet-devret modeliyle yapılmış bu havalimanının sorumluluğu 5’li gruba ait. Nihai sorumluluk da Ulaştırma Bakanlığı’na ait.

Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçaklar tam kapasite yük aldıklarında tam kapasite yakıtla kalkamıyorlar. İstanbul Havalimanı’na inip yakıtı fulleyip öyle kalkıyorlar.”

Bakan, Kılıçdaroğlu’nun ‘6 milyar lira peşkeş çekilen ihale’ iddiasını doğruladı