Ali Kemal Özcan Mehmet Ağar ve Burhan Kuzu ile de görüşmüş  

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 11:58 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 6:29 pm

23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi Öcalan’ın ‘Yerel seçimlerde tarafsız kalın’ çağrısını aktaran Ali Kemal Özcan, 2005 yılında Mehmet Ağar aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı ile de görüşmüş.

23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın ‘Yerel seçimlerde tarafsız kalın’ çağrısını aktaran Ali Kemal Özcan, kitap yazdı.

İLGİLİ HABER| İmralı’ya gitmeden 1 hafta önce Erdoğan ile görüşmüş

Ali Kemal Özcan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İmralı öncesi yaptığı görüşmeyi dünkü haberimizde belirtmiştik.

Özcan’ın “İmralı’ya ne’ye gittim?” kitabında Mehmet Ağar ile yaptığı görüşme de yer alıyor.

Özcan, Ağar ile görüşmesinde şu ifadeleri kullanıyor:

“Ülkemize ilk kesin dönüş yaptığımız 2005 yılında, eski milletvekillerinden Mehmet Kocabaş üzerinden diyaloğa geçtiğimiz Mehmet Ağar’ın bizi görüştürdüğü dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Hüseyin Özalp’tan ayrılırken kendileri görüşmemiz esnasında kurduğumuz bir cümle ile bizi uğurladı. “Amerikalıların CIA’sının birlikte çalıştıkları (Mensubu ve ajanı olarak değil) sadece sosyal bilimcileri bir araya getirilse, Bir ODTÜ, bir Boğaziçi, bir Bilkent açılır”… Onun için dünyayı yönetmeye devam ediyorlar: İtaat ve zafiyete (Egoya) esaretin değil, ehliyet ve liyakatin, yani bilimsel bilginin-ve onun ruhunun-kumandasındaki devletçilik ile…”

Özcan’ın kitabında Ağar ile 5 ayrı görüşme yapıldığı yer alıyor.

Özcan kitabının ilerleyen bölümlerinde ise Ağar ile yaptığı görüşmeyi şu ifadelerle anlatıyor:

“2005 yılında ilk Türkiye’ye dönüş yaptım, üniversiteye gelmeden önce. O dönem dünya çapında ilgi gören doktora tezim Türkiye’ye de gelmişti ve devlet ile temasım o zaman başladı. Kamuoyundan iyi bildiğimiz isim Mehmet Ağar ile görüşmeye başlamıştık. Mehmet Ağar polis değil, devlet idi. Devlet içinden olduğunu herkes bilir. Mehmet Ağar ile devletin içinden, devletin mutfağından gelmiş birisi olarak görüşmüştük.”

Ali Kemal Özcan’ın kitabındaki en çarpıcı kısım ise yapılan görüşmeler.

Yapılan görüşmeler şöyle:

Mehmet Ağar 5 kez 2005-2006

Sabri Uzun 2005

Burhan Kuzu 2015

Hüseyin Çelik 2 kez 2012

Bülent Arınç 2014

Efkan Ala 3 kez 2011-2015