Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz: Hakim her konuştuğumda göz yaşı döktü

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 1:12 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 1:25 pm

Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direnişi’nde polis ve karşıt görüşlü kişiler tarafından darp edilerek öldürüldü. Enver Aysever, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz’ı TELE1’e konuk etti.

Enver Aysever, Gündeme Not isimli programında ‘hep 19 yaşında olan’ Ali İsmail Korkmaz’ın doğum gününde annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz’ı konuk etti.

Enver Aysever, Türkiye’deki yitirilen önemli kavramın hukuk olduğunu belirterek Ali İsmail Korkmaz davasında yaşanılan süreci Emel Korkmaz’a sordu.

“HAKİM BU ANNENİN ACISINA DAYANAMIYORUM DEDİ”

Emel Korkmaz, faiilerin çok bir ceza aldığını ve adalete güvenini kaybettiğini belirterek şunları söyledi: “Ali’nin kaybı bir sene dolmadan mahkeme başladı. Failler tutuklandı. Mahkeme süreci Eskişehir’de olması gerekirken Kayseri’ye taşındı. İlk duruşmada adaletin sağlanacağına inanmıştım. Mahkeme heyetindeki hakim her konuştuğumda göz yaşı döktü ‘bunun kadının acısına dayanamıyorum’ diyerek. Gerçekten adaletli bir yargılama bekliyordum. Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilme görüntüleri ortaya çıkanca failler itirafta bulundu. En başta kendilerini aklamaya çalıştılar ama görüntüler sonrasında itiraf ettiler.

“BİR KEZ DAHA ALİ İSMAİL’İ KAYBETTİK”

Buna rağmen adaletli bir yargılama olmadı. Orada biz bir kez daha yıkıldık. Bir kez daha Ali İsmail’i kaybettik. Bu kadar görününün arasında bu kadar az ceza verilmesi çok canımızı yaktu. bu ülkede maalesef adalet yok.Adalete güvenimi kaybettim.”

Enver Aysever, faillerin bu kadar az ceza almasının sebebinin siyasi bir baskı sonucuyla olup olmadığını Ali İsmail Korkmaz’ın ailesine yöneltti.

Emel Korkmaz, son iki duruşmaya kadar her şeyin iyi gittiğini fakat son an iki duruşmada kararların değiştiğini açıkladı.

Gürkan Korkmaz ise bu düzende adaletin çok ciddi yönlendirildiğini ve insanların açlıkla sınandığını belirtti. Korkmaz, süreçteki önemli noktalardan birinin sadece verilen ceza olmadığını belirterek, “Önce davayı Eskişehir’den Kayseri’ye kaçırdılar. Eskişehir normalde güvenlik sebebiyle birçok davanın taşındığı bir şehirdir. Mardin’de bir olay olur güvenlik sebebiyle Eskişehir’e taşınır. Ne hikmetse Ali İsmail davası güvenliği olmadığını gerekçesiyle Kayseri’ye götürüldü. Eskişehir’de Ali İsmail davasına sahip çıkacak bir kitle vardı. Faiileri korumak gerekçesiyle Kayseri’ye götürüldü. Kamera kayıtları silindi. Telsiz kayıtlarında polisin nasıl pusu kurduğu belliydi. Ali İsmail hastaneye gitti gerekli müdahale edilmedi. Karakola gitti o haliyle başka karokala gönderdiler.

“BİLİRKİŞİ KASTEN ADAM ÖLDÜRME DEDİ MAHKEME KASTEN ADAM YARALAMADAN CEZA VERDİ”

Savcılık soruşturmayı yeterince takip etmedi Ali İsmail vefat edince oluşan kamuoyu ile hareket ettiler. Tüm bu süreci yaşadık ve günün sonunda bilirkişi de katil polisin bu eylemi bilerek bu eylemi yaptığını açıkca yapmasını rağmen savcını mütaalası kasten adam öldürme olmasına rağmen mahkeme kasten yaralanmadan ceza verdi. İnfaz süresi 10 yıl olan bir ceza olmasına rağmen 15 temmuz sonrası İnfaz Yasası’ndaki değişiklik ile 2016 yılında bütün failler serbest kaldı.

“BÜTÜN RAPORLAR KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYİ GÖSTERİYOR”

Mahkeme heyetine müdahale edildiğini düşünüyorum. Son 2 duruşmaya kadar çok farklı seyrederken bütün raporlar kasten adam öldürmeyi gösterirken hatta gerekçeli kararın içeriği kasten adam öldürmeyi gösterip sonuç kısmında kastan adam yaralama olarka gösterliyordu. bu verilen karar ne adil ne tarafsız.” dedi.

CHP’li gençler de yalnız bırakmadı! Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan sanatçı gençlere destek