CHP’li gençler de yalnız bırakmadı! Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan sanatçı gençlere destek

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 6:26 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 6:27 pm

 CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ve CHP Fatih Gençlik Kolu Başkanı Mert Haskan, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın sanatçı gençlere destek olmak için açtığı sergiye katıldı.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın, genç sanatçıların proje fikirlerini ve hayallerini desteklemek, sanata ve gençlere daha çok alan açabilmek için hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu Sergisi’nin açılışı 27 Kasım’da GaleriBu’da gerçekleşti. Bu yıl “Kentle Barışmak” temasıyla düzenlenen sergide 11 genç sanatçının eseri yer alıyor.

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu (GSF) projesi bu yıl “Kentle Barışmak” temasıyla düzenlendi.

Sergi açılışında konuşan Genç Sanatçı Fonu Yürütücüsü Şeyma Keskin, “Vakfın ortaya çıkışı, bir kent ve gençlik hareketinde ifade özgürlüğü hakkını kullanırken yaşam hakkının elinden alınmasıyla aramızdan ayrılan Ali İsmail Korkmaz’ın hikayesidir. Biz de buradan yola çıkarak hem Ali İsmail’in anısını yaşatmak hem de pandemiyle birlikte giderek artan bir hızla değişip, dönüşen yaşam alanlarımızla sanat aracılığıyla tekrar bağ kurmak için bu senenin temasını “Kentle Barışmak” olarak belirledik. Bu temayı seçerken başta gençler olmak üzere tüm insanların yaşadıkları alanlarda söz sahibi olmasının önemini anlatmak ve sanat aracılığıyla gençlere ifade alanı açmak istedik. Sanatın, insanların kentle ve birbirileriyle barışmasının önemli bir aracı olduğuna inanıyoruz” dedi.

ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise şunları söyledi: “Ali İsmail’in anısını yaşatmak, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı gençlerle birlikte kurmak için çıktığımız yolda, bu serginin önemi bizim için çok büyük. Bugün bir kere daha gördük ki gençlere fırsat verilir ve alan açılırsa çok güzel işler başaracaklar ve hepimiz için daha güzel bir hayat kuracaklar. Herkesi Genç Sanatçı Fonu Sergisi’ni ziyaret etmeye ve gençlere fırsat verdiğimizde neler yapabildiklerini kendi gözleriyle görmeye davet ediyorum.”

Fon kapsamında 11 genç sanatçının heykel, fotoğraf, yağlı boya, kısa film, belgesel gibi farklı sanat dallarından eserlerinin yer aldığı sergi, Galata’da yer alan GaleriBu’da 11 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

CHP’Lİ GENÇLERDEN DESTEK

CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Cem Aydın ve CHP Fatih Gençlik Kolu Başkanı Mert Haskan ve beraberindeki genç heyet Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın gençlere destek amacıyla açtığı sergiyi gezdi. CHP’li gençlerin sergiye ilgisi dikkat çekti. Kendisine ait sosyal medya hesabından sergi hakkında paylaşım yapan CHP Fatih Gençlik Kolu Başkanı Mert Haskan  “Bugün il başkanımız Cem Aydın  ile birlikte, ALİKEV Genç Sanatçı Fonu Sergisini gezdik, başarılı bir sergi ve genç sanatçıların eserleri gerçekten görülesi, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sergi cumartesi 18:00’e kadar açık.” ifadelerini kullandı.

GaleriBu ziyaret saatleri:
Salı-Çarşamba-Perşembe- Cuma-Cumartesi
Saat: 12:00-18:00 arası ziyaret edilebilir.