Ali İhsan Varol ve Emrah Sefa Gürkan’a ‘Pişmaniye’ soruşturması

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 1:31 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 1:31 pm

Sunucu Ali İhsan Varol ve akademisyen Emrah Safa Gürkan’ın pişmaniye için söyledikleri sözler mahkemelik oldu.

İzmit Pişmaniyesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Şahin, pişmaniyeyle ilgili söylemleri nedeniyle sunucu Ali İhsan Varol ve tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Sunucu Ali İhsan Varol, Kelime Oyunu isimli yarışma programında, “İzmitliler bunu yemez, satarız biz bunu. Yoldan geçenden vergi alalım” ifadelerine yer verdi. Emrah Safa Gürkan da sosyal medya hesabından, “Hiçbir İzmitli pişmaniye yemez arkadaşlar, sizi kekliyorlar. Pişmaniye İzmit’in yoldan geçenleri vergilendirmek için bulduğu bir metottur…” paylaşımında bulundu.

Tarkan’ı eleştiren tarihçiye Ali İhsan Varol’dan ‘Acımıycak’ göndermesi

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Dernek Başkanı Mustafa Şahin, Varol ve Gürkan’la ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Şahin, “Bu kent insanlarını kentine ve pişmaniyesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Pişmaniyeciler Derneği olarak şikayet başvurusunda bulunacağımız zaman yanımızda olmaya ve bu hadsizlere haddini medeni bir şekilde bildirmeye davet ediyoruz” dedi.

Gürkan, konuyla ilgili, “Pişmaniye derneği tarafından dava edilerek tarihe geçtim herhalde. Dünyanın en kalitelisiz düşünce suçlusu olabilirim askdjaksdl” paylaşımını yaptı.