Ali Haydar Fırat’tan Özel-Erdoğan görüşmesi için dikkat çeken kulis bilgisi!

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 2:33 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 2:33 pm

Haber: Ceren Ural

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Dr. Ali Haydar Fırat, Özgür Özel– Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi hakkında dikkat çeken kulis bilgisini paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde bir görüşme yapacak. İki liderin yeni anayasa çalışmalarını, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları ile kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımları konuşması bekleniyor.

Görüşmesi öncesi TELE1’e değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Dr. Ali Haydar Fırat kulis bilgilerini aktardı. ‘Görüşmeyi iptal etmesi çağrıları’ hakkında da konuşan Fırat. Genel Merkez’de iptal konusunun gündeme gelmediği tam tersine yaşananların Erdoğan ile yapılacak görüşmede önemli gündeme getirilip vurgulanmasının konuşulduğunu söyledi.

Erdoğan-Özel görüşmesi bugün! Masada hangi konular var?

Ali Haydar Fırat çarpıcı kulis bilgilerini şu sözlerle aktardı:

Şunu çok net bir şekilde söylemek gerekiyor bu iktidarla bir Anayasa yapılır mı yapılmaz mı? sorusunun aslında dün net bir tavrını gördük. Genel Başkanımız da bugün bunu söyleyecek. Eğer Anayasa meselesi gündeme gelirse. Dün ortaya konulan duruş, aslında anti-demokratik bir sürecin çok net bir ifadesiydi. Yani 12 Eylül darbe Anayasa’nın temel haklar konusunda gösterdiği sınırlı saygıya bu iktidar o saygıya bile itiraz etti. Onu kabul etmedi reddetti. Dolayısıyla bugün aslında bütün bu meselelerin konuşulması gerekiyor. Bütün bu meselelerini bu ülkenin cumhurbaşkanına şu anda yürütmenim başında olan kişiye aktarılması gerekiyor.

ÖZGÜR ÖZEL NELER SÖYLEYECEK

Daha önce tartışıldı mücadele mi? müzakere mi? Müzakere de mücadelenin bir parçasıdır. Dolayısıyla biz kendi duruşumuzdan kendi değerlerimizde herhangi bir feragat bulunmuyoruz bu görüşmeye giderken. Bu görüşmede tarafların sorumlulukları hatırlatacak ve herkesin kendi sorumluluk alanını daha demokratik daha özgür bir biçimde kamu çıkarını gözetecek bir şekilde kullanılması talep edilecek. Bizim bir rica minnet ihtiyacımız yok. Genel Başkanımız bugün gittiği görüşmede gerçekten tarihsel öneme sahip şundan dolayı. CHP 47 hatta yarım yüzyıl sonra Türkiye’nin birinci partisi oldu 25 yıldır tek başına iktidar olan bir partiyi ikinci partiye getirdi. Dolaysıyla bizim bir sorumluluklarımız var. Nedir bunlar dün görüldüğü üzere Türkiye’nin acil bir şekilde demokratikleştirilmesi gerekiyor. Türkiye’deki yoksulluk meselesinin çözülmesi gerekiyor. Deprem sorunun acil bir şekilde gündem gelmesi gerekiyor. Diplomatik yaşanan sıkıntılar ya da siyasal tıkanmaların gündeme getirilmesi gerekiyor. Bu yüzden Genel Başkan bunların aşılması noktasında ülkemizin ve halkımızın bütün bu süreçlerden daha az etkilenmesi noktası üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu vurgulayacak.

Şu anlam çıkmasın. Bizim Ak Parti ile tek başımıza Anayasa yapma gibi bir derdimiz yok.

Kaynak: HABER MERKEZİ