Ali Erbaş’tan müftülere devletin bürokratlarına rehberlik edin çağrısı

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 1:46 am - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 2:32 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, il müftülerinin sadece diyanet ve din hizmetlerinden sorumlu rehber olmadığını iddia ederek ilde bulunan devlet bürokratlarına rehberlik etme çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Ali Erbaş, müftülerin ‘Peygamber varisi’ olduğunu iddia ederek ildeki bürokratlara ‘rehberlik’ etmesi gerektiğini savundu. Erbaş, “Sizler sadece o ilin müftüsü , diyanet ve din hizmetlerinden sorumlu rehber değilsiniz o ilin bütün yöneticilerine de rehberlik yapmak zorundasınız. Milli Eğitim’deki yöneticilere rehberlik edeceksiniz, diğer kurumlardaki yöneticilere, Gençlik Müdürlüklerine hepsine rehberlik edeceksiniz çünkü siz Peygamber varisisiniz” diye konuştu.

Diyanet’in sadece maaş cezası verdiği istismarcılar 195 yılla yargılanıyor

“KURAN KURSLARIMIZI YIPRATMAYA ÇALIŞAN BİR TAKIM ÇALIŞMALAR VAR”

Ali Erbaş, ayrıca Kuran kurslarını yıpratmaya çalışan ‘bir takım çalışmaların’ olduğunu iddia etti. Erbaş şunları dile getirdi:

“Diyanet Başkanlığımızın toplumla iletişim kurduğu en güçlü zeminlerden birisi Kuran Kurslarımız. Kuran Kursları üzerinde, sinsi düşmanlıklar üretmeye yönelik çalışmalar var. 2 bin civarında yatılı kuran kursumuz var, her zaman mücadele ettiğinmiz, olmaması için gayret ettiğimiz bir olay oluyor, onun üzerinden bütün Kuran Kurslarımızı yıpratmaya çalışan bir takım çalışmalar var. Sizler için en önemli şey, hatta ‘Şuraya cami lazım’ mücadelesinden daha çok ‘Şuraya 4-6 yaş kuran kursu yapmamız lazım’ cümlesi benim için daha önemli”

 

Kuran Kursu’nda yedi çocuğa tecavüze ilk celsede 119 yıl hapis!