Ali Erbaş’tan Ayasofya’da kılıçlı Filistin hutbesi!

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 4:05 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 4:14 pm

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üçüncü kez kılıçla çıktığı Ayasofya‘da Filistin hutbesi verdi. Erbaş, Filistin’de soykırım uygulandığını söyledi.

İsrail-Hamas çatışmalarında İsrail’in Gazze’de vurduğu hastanede yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Saldırıya tepkiler sürerken  Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edildi. Bazı kentlerde Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken Diyanet’in Cuma hutbesinin konusu da Filistin oldu.

ALİ ERBAŞ ELİNDE KILIÇLA CUMA HUTBESİ OKUDU

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş elinde kılıçla Ayasofya’da Cuma hutbesi okudu. Erbaş, okuduğu hutbede Filistin’de yaşananları soykırım olarak nitelendirdi.

Yeniçağ’dan Serkan Talan’ın haberine Erbaş, hutbede şunları söyledi:

“İnsanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden biri bugün Filistin’de, Gazze’de yaşanıyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanlar vahşice katlediliyor. Evler, camiler, okullar ve hatta hastaneler acımasızca bombalanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor. Binlerce masum insan aynı anda can verirken insaf ve vicdanını kaybetmiş dünya bu soykırımı sadece seyrediyor. Mazlumun ırkına, diline ve dinine bakılmaz. Tüm insanlığı zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyoruz.”

Hutbenin okunduğunu gösteren görüntüleri Ali Erbaş, kendi sosyal medya hesabında da paylaştı.

Ali Erbaş’ın tepki çeken hutbesi Diyanet’i de böldü

DAHA ÖNCE İKİ KEZ KILIÇLA HUTBE OKUMUŞTU

Daha önce iki kez kılıçla hutbe okuyan Erbaş, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesiyle kılınan ilk Cuma namazının ardından da ilk kez kılıçla hutbe okumuştu.