Ali Erbaş’ın yardımcısı gelinleri hedef aldı! Teşhirciliktir

Yayın tarihi: 31 Ekim 2021 Pazar 9:32 am - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 1:24 pm

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Yardımcısı Burhan İşliyen, düğün fotoğrafı çektiren gelinleri hedef aldı. “Fotoğraf çektirmek tesettüre uygun değilse teşhirciliktir” dedi.

Sosyal medyadan, bazı deniz ürünlerine kadar birçok konuda fetvalar veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Yardımcısı Burhan İşliyen, düğünlere el attı. Düğün fotoğrafı çektiren çiftleri eleştiren İşliyen, “Teşhirciliktir” ifadelerini kullandı.

İşliyen şöyle konuştu:

“Parklarda bahçelerde elinde fotoğraf makinesi olan bir kişi, gelinlik giyen bir hanım kız. Ağacın altında resim çektiriyor. Ne oluyoruz yani? Kimin adetleri, kimin yaptıkları bizi etki altına alıyor da onların yaptıklarını yapmak için yarış içerisine giriyoruz. Çocuğumuzun kıyafeti Allah’ın emrine uygun değilse gencecik kızlarımızı teşhir etme eziyetinin sebebi nedir? Bu adet nereden çıktı? Birbirimize niye eziyet ediyoruz? Düğünlerimizin imanımızın bizden beklediği ölçülere uygun olması gerekir.”

AİLELERİ DE HEDEF ALDI

“‘Kızımın mutlu gününe birlikte katıldık’ falan, bakıyorsun; çocuğu Allah’ın emrettiği tesettürden uzak. Hem o günahı işlemiş; hem de bunu teşhir etmek, yaymak suretiyle şahitlerini çoğaltıyor, günahına şahitlik edenleri çoğaltıyor. Başka bir günaha aracılık ediyor. Düğün hazırlıklarımızın, törenlerimizin de dini ölçülere imanımızın bizden beklediği ölçülere uygun olması gerekir”

Diyanet, ürün satışına başladı! En ucuzu 1200 lira

Diyanet 29 Ekim’de de Atatürk’ü anmadı