Ali Erbaş: Dinen haram olan sigarayı bırakalım
9 Şubat 2022 Çarşamba

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Dinen haram olan sigarayı bırakalım” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısı yaptı. Erbaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sigara kullanımı nedeniyle dünyamızda her yıl 7 milyon insan doğrudan, 1,2 milyon insan ise pasif içici olması sebebiyle hayatını kaybediyor. Sevdiklerimiz ve sağlığımız için Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle yeni bir başlangıç yapalım, dinen haram olan sigarayı bırakalım.” ifadelerini kullandı.
“ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR”
Erbaş geçtiğimiz yıllarda da sigaranın ülke ekonomisine zarar verdiğini ileri sürerek “Diğer taraftan, sigaranın sadece insan sağlığına çeşitli zararlar vermekle kalmayıp aynı zamanda aile bütçesine ve ülke ekonomisine de büyük oranda zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Müslümanın hayatını etkileyen her meselede olduğu gibi sigara konusunda da yüce dinimiz İslam’ın bu meseleye yaklaşımı önem arz etmektedir” demişti.
Benzer Haberler
İşte ÖTV zammı sonrası yeni alkol fiyatları!
27/05/2022 19:39
Sigara ve alkollü içeceklerde ÖTV oranı artırıldı! Büyük zamlar kapıda
27/05/2022 0:30
Zam fırtınası hız kesmiyor! En ucuz sigara 40 liraya koşuyor
18/05/2022 6:50
En ucuz sigara 40 liraya çıkabilir
14/05/2022 18:03
2 yaşındaki bebeğine sigara içiren anne için yakalama kararı
11/05/2022 11:31
Bir sigara grubuna daha zam! 29 lira
09/05/2022 22:04